Има лобизъм. Проблемът за изтребителите остава скрит. Затъва се в

...
Има лобизъм. Проблемът за изтребителите остава скрит. Затъва се в
Коментари Харесай

Политолози: Има лобизъм за изтребителите, Борисов и Радев си говорят на различен език

Има лобизъм. Проблемът за изтребителите остава прикрит. Затъва се в технологично-експертни диалози, а публиката се пита какво се случва. Политиците дължат отговорите на обществото. Това сподели в предаването " Денят онлайн " по Канал 3 политологът Страхил Делийски.

" Става въпрос за лобизъм, съгласно Румен Радев, а Бойко Борисов декларира, че няма задоволително пари. Двамата си приказват на друг език ", добави Делийски.

Относно обстоятелството, че Румен Радев е подготвял опорни точки и е изпращал информации за придобиване на изтребители Грипен до тогавашния примиер Пламен Орешарски , Делийски съобщи:

" В документа не може да има нищо притеснително, обикновено е да се изиска мнението на Румен Радев по този въпрос, защото тогава е бил специалист като заместник-командир на българските Военновъздушни сили. Оплитането в лобистката интерпрентация е проблем, върху който хората не могат да въздействат ", означи Страхил Делийски

Според него не е комплицирано Слави Трифонов да получи поддръжка, в случай че сътвори нов политически план.

По тематиката за изтребителите, съгласно политолога Димитър Ганев, несъмнено има политически напън.

" Противоречието сред Радев и Борисов не е нездравословно за офертите, тъй като по този метод компаниите ще се конкурират между тях. Страната може да бъде печеливша от този спор сред двамата. Нормално е Борисов да се допита до Радев като специалист във Военновъздушни сили ",подчерта Димитър Ганев.

Според него Радев и Борисов поддържат напрежение между тях, което не е в интерес и изгода на нито една от двете страни.

" Пряка опасност от Русия за България няма, разговорът с Русия не е преустановен. Това е заиграване с русофилските усеща на българското общество ", разяснява Димитър Ганев по отношение на изтъкнатата като опасност за националната ни сигурност Русия в отчета на Министерския съвет.

За възможен нов политически план на Слави Трифонов Димитър Ганев акцентира, че има доста въпросителни.

" Ново и популистко. Не е ясно ще поеме ли Слави Трифонов водачеството на възможен нов политически план, ще успее ли да задържи интереса върху себе си. Не е ясно какъв ще бъде форматът на плана – придвижване или партия, кои ще са хората към Слави Трифонов ", сподели още Димитър Ганев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР