Има ли психични причини за наднорменото тегло и диабета? В

...
Има ли психични причини за наднорменото тегло и диабета? В
Коментари Харесай

Д-р Ивайло Димитров премахва наднорменото тегло с нов метод и смята, че медиците лекуват грешно диабета!

Има ли психологични аргументи за наднорменото тегло и диабета? В какво се показва психотерапията при затлъстяване и захарен диабет? Това е тематиката в днешния брой на в. “Доктор”. А наш събеседник е доктор Ивайло Димитров - експерт по психиатрия, психотерапия и хомеопатична терапия. Член на Българския лекарски съюз и Българската хомеопатична организация. Директор на Балканския офис на организация ЕСАД (Европейски градове против наркотиците).

Д-р Димитров е единственият европеец - член на интернационален екип от лекари и изобретатели, който е създал и основал така наречен Индивидуална диамантена скенер терапия (Individual Diamand Scaner Therapy). През септември предходната година той се снабди с патент за тази революционна нелекарствена терапия, както и с един от всички пет апарата за целия свят, употребявани в тази технология. Читателите на в. “Доктор” познават доктор Димитров от предходни изявления, в това число и по отношение на лекуване с български хомеопатични артикули, изключително на разнообразни зависимости.

- Д-р Димитров, какво ви предизвика да се заемете с лекуване на наднорменото тегло по нов ефикасен способ?
- Наднорменото тегло се оказва един от най-големите проблеми на човешката цивилизация и най-страшният за решение проблем. Тъй като изобилието от евтини, само че рискови за здравето храни към този момент стана стандарт и модел в западното общество и цивилизация. На процедура към този момент има цели вериги от магазини, които продават небезопасни за здравето и живота храни. И за жалост към този момент стартира да се основава мултикултурна общественост от хора, които използват във все по-нарастващи количества от това, което се предлага по магазините, което се популяризира по медиите, т.е., приказваме за нов модел и метод на живот в 21 век. Най-големият проблем е в това, че хората започнаха да стават все по-резистентни към това да не чуват гласа на личното си тяло.

Ние все по-малко внимание обръщаме на това, което е заложено в нашата вяра, в националните ни традиции за хранене. Имам поради тези 2 пъти годишно по 40 дни в православието, заложени в нашата религия, предопределени за разтоварване на нашия хранителен режим, на тялото и страстите ни. И на процедура от ден на ден се трансформираме в хора, немарливи към личното си здраве. Донякъде си има пояснение, огромна част от хората в България работят доста с напрежение, за незадоволително пари и може би по тази причина не са доста стимулирани да се хранят здравословно. Те отиват в магазините и купуват храна, която е с много съмнителна хранителна стойност.

Да не приказваме, че огромна част от моделите на хранене са много нездравословни и рискови. Ние използваме извънредно доста мазни храни, ужасно доста захари и изобщо нямаме интервали на детоксикация. Големият проблем тук е, че задръстваме организма си целогодишно и изобщо не се сещаме какъв брой доста ни е нужен най-малко един ден в седмицата, в който да се придържаме към понижено, изчистващо хранене.

Другият значим миг е, че не обръщаме внимание на обстоятелството, че огромна част от храната ни е киселинна. Така на процедура нарушаваме алкално-киселинния баланс в тялото си, а точно отсам поражда и огромният проблем с наднорменото тегло. В тази връзка желая да опиша нещо забавно на читателите. При едно от пътуванията ми до Китай открих доста добър модел, който китайците ползват от хиляди години за разчистване на телата си един път на 6 месеца.

Какъв е моделът, открит от доктор Ивайло Димитров четете на най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to

ОЩЕ 100 ВЪПРОСА И ОТГОВОРА ЗА ЗДРАВЕТО ЧЕТЕТЕ В НОВИЯ БРОЙ НА " ДОКТОР ", КОЙТО ВЕЧЕ Е НА ПАЗАРА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР