Има журналисти, но няма редакционни офиси - тенденцията се наблюдава

...
Има журналисти, но няма редакционни офиси - тенденцията се наблюдава
Коментари Харесай

Край на фабриката за идеи - американските вестници затварят редакционните си офиси

Има публицисти, само че няма публицистични офиси - наклонността се следи от няколко години в американските вестници. Сега тя се форсира с пандемията от ковид, подхранвана както от финансови, по този начин и от санитарно-епидемиологични претекстове, отбелязва Франс прес.

" Ню Йорк дейли нюз ", " Маями Хералд или " Балтимор нюз " публично прекратиха договорите си за наем на публицистичните си пространства в последните месеци. Примерът им бе последван от още десетина други вестници.

Собственикът на някои от тези издания - групата " Трибюн Пъблишинг " оправда решението си с нужда от нерешителност пред ковид. Говорител на групата увери, че след пандемията тя още веднъж ще обмисли въпроса с пространства, в които да се настани.

Но множеството от вестниците, прекратили контракта си за наем на публицистични пространства, споделят, че техните редакции няма да отворят още веднъж порти.

" Не мисля, че това е обвързвано с пандемията, а с обстоятелството, че показахме, че можем да работим вкъщи и въпреки всичко да вършим вестник ", споделя Даниела Алтимари, журналистка и синдикалист в изданието " Хартфорд кърънт " в Кънектикът. Редакцията на изданието беше публично закрита от " Трибюн Пъблишинг " при започване на декември.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР