Има извънземно изглеждаща риба, която живее на около 600 метра

...
Има извънземно изглеждаща риба, която живее на около 600 метра
Коментари Харесай

Рядка извънземно изглеждаща риба с полупрозрачна глава е заснета за първи път

Има извънземно изглеждаща риба, която живее на към 600 метра под морското ниво край крайбрежията на Калифорния. Тази риба има полупрозрачна глава, която разкрива светещите ѝ очи, оповестява MailOnline.

Наричано с името призрачна риба, дълбоководното създание било видяно от Изследователския институт към Аквариума в залива Монтерей с помощта на уред с дистанционно управление.

Дистанционно оперираните транспортни средства на института „ Вентана “ и „ Док Рикетс “ имат над 5600 успишни спускания и са записали над 27 600 часа видео – и все пак тази риба е видяна единствено 9 пъти.

Очите на неуловимата риба наподобяват на светещи зелени кълба. Теса в такава позиция, че да може съществото да следи водите над себе си в търсене на храна, защото на дълбочината, на която живее, храната е малобройна.

Рибата е видяна по време на експедиция, водена от Рейчъл Карсън в залива Монтерей край крайбрежията на Калифорния предходната седмица, само че за първи път е разказана през 1939 година

Въпреки че тялото на рибата е мрачно, горната част на главата е транспарантна, правейки очите изцяло забележими. Първоначално тези очи са считани за неподвижни, позволяващи на съществото да вижда единствено над себе си, само че ново проучване от 2019 година демонстрира, че необикновените очи на морския жител могат да се завъртят и до хоризонтална позиция.

Също по този начин рибата употребява огромните си перки да остане неподвижна във водата, което я прави незабележима за близките създания.



Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР