Има една причина, поради която джинджифилът е едно от най-популярните

...
Има една причина, поради която джинджифилът е едно от най-популярните
Коментари Харесай

5 невероятни здравословни ползи от джинджифила

Има една причина, заради която джинджифилът е едно от най-популярните естествени медикаменти за стомашни проблеми - в действителност работи. Джинджифилът може дейно да потуши гадене и повръщане, оказва помощ при редица други неразположения.

Джинджифилът е зареден с антиоксиданти, които защищават от възпаления, причиняващи болести в тялото, оказват помощ за по-добро здраве и тонус, споделя Тара Гидус, диетолог и създател на Плосък стомах - предписания за манекени. Има и супер ниско наличие на калории (парче към 2 см има единствено 9 калории) и има превъзходен мирис, който придава разнороден усет на разнообразни храни.

Ето още пет спомагателни изгоди за здравето на джинджифила, които може бързо да Ви убедят да добавите повече от него към вашата диета.

Джинджифилът може да помогне за облекчение на мускулната болежка

 5 невероятни здравословни изгоди от джинджифила

Има доказателства, че джинджифилът може да помогне за облекчение на мускулна болежка, евентуално заради противовъзпалителните му съединения. В изследване от 2015, оповестено в списание " Фитотерапия ", се открива, че хората, които одобряват добавка от 4 г джинджифил на ден, в продължение на пет дни, са с по-малко болките в мускулите след интензивна подготовка, спрямо тези, които приемали плацебо. Изследователите прибавят, че техните открития демонстрират, че джинджифилът може да помогне за възобновяване на мускулите след тежка подготовка.

Джинджифилът може да Ви помогне да намалите риска от сърдечни болести

 5 невероятни здравословни изгоди от джинджифила

През 2017 изследване в списание Nutrition открива, че прибавянето на 4 грама (от 1 до 2 чаени лъжички) от джинджифил към Вашата диета може да понижи риска от високо кръвно налягане от 8% и исхемична болест на сърцето с 13%. Изследователите считат, че джинджифилът работи като тип ACE-инхибитор, който може да помогне за намаление на кръвното налягане. Освен това, подправката е с високо наличие на полифеноли - тип антиоксиданти, който има свойства, защитаващи сърцето.

Джинджифилът може да помогне да се предотврати затлъстяването

 5 невероятни здравословни изгоди от джинджифила

Повече от 35% от хората в Съединени американски щати са със затлъстяване, съгласно Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите. Затлъстяването е положение, което може да увеличи риска от сърдечни болести, диабет вид 2 и други Макар че това не е магическо хапче за намаляване по никакъв метод, прегледът от 2017 г показва, че джинджифилът може да предотврати наддаването на тегло, като потиска глада и усили изгарянето на калории.

Джинджифилът може да помогне за попречване на диабета

 5 невероятни здравословни изгоди от джинджифила

Подобно на затлъстяването, диабет вид 2 също се усилва: Около 30. 3 милиона американци, или към 9. 4% от популацията, понастоящем имат този здравословен проблем, съгласно Американската диабетна асоциация. Смята се, че джинджифилът би могъл да усъвършенства чувствителността към инсулина, което може да помогне да се предотврати предиабет.

Джинджифилът може да облекчи менструалната болежка

 5 невероятни здравословни изгоди от джинджифила

Повече от половината от всички дами изпитват болежка за един или два дни по време на техния месечен цикъл. За облекчение на тези признаци се предлагат 250 мг капсули от прахуляк джинджифил. Това лекуване е също толкоз дейно за облекчение на дисменореята като ибупрофен, сочат изследвания.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР