Има един ясен и неизменен признак за обществения край на

...
Има един ясен и неизменен признак за обществения край на
Коментари Харесай

Капанът щракна

Има един явен и неизменим симптом за публичния завършек на един политик - когато този политик престава да осъзнава действителността и се оказва безпомощен да я разбере. Той я гледа, само че не я вижда, слуша я, само че не я чува.

У нас нещата се усложняват от това, че десетина години с големи медийни запаси, пиарни дейности, пропагандни старания и дезинформационни акции се натрапваше на обществото една друга, измислена, несъществуваща, паралелна действителност.

И клопката щракна. Тези, които ни внушаваха, че има такава паралелна действителност, се самозатвориха като в клетка в нея.

И изгубиха до момента, допира с същинската действителност. Затова не просто отхвърлят да я одобряват - те нямат сетива за нея, нямат връзка с нея, не я долавят въобще, отхвърлят изрично да повярват, да одобряват че я има. За тях съществува единствено една действителност - тази, в която са се самозатворили. А тя в действителност е друга, измислена, несъществуваща, паралелна действителност.

Тепърва те и най-много Той, ще се сблъскат с безпощадния факт - има една-единствена действителност, същинската, действителната, жестоката, българската действителност. И за тях, и най-много за Него, ще има все по-малко място в нея.

А на всички нас, от единствената действителност - тежко и горко ни. Това, което бе разрушено за 10 години няма елементарно да бъде възобновено. Страданието и съвземането са по формулата 1 към 3. Следователно 30 години най-малко ще разгребваме руините и ще възвръщаме страната, народа, обществото и себе даже...

Б. ред. - Позицията на проф. Николай Слатински препечатваме от фейсбук профила му.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР