Има достатъчно българско агнешко, за да задоволи потреблението. Това увери

...
Има достатъчно българско агнешко, за да задоволи потреблението. Това увери
Коментари Харесай

За Великден: Агнешко ще има, МВР ще осигури достъп до фермите

Има задоволително българско агнешко, с цел да задоволи потреблението. Това увери министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева по време на ексклузивен брифинг в Министерски съвет.

„ Всички овцевъди могат да колят животните си във фермите си и при тях да има директен достъп до клиенти, такава, каквато е практиката им по принцип. Ще предоставим и лист на Министерство на вътрешните работи с всички ферми, с цел да може да бъдат допускани хората, с цел да си обезпечат прясно агнешко за трапезата “, съобщи Танева.

Министърът добави, че са извършени диалози с  всички локални търговци на храни, за това по какъв начин могат да оферират лично произвеждане. Съответно ще им бъде отпусната помощ.

При овцевъдите ще бъдат провиснал по 7 лв. на агне, като у нас сега има 64 кланици.

Целта е да може да доближи българско месо до клиента. Надявам се, че всички в бранша ще се оправим с предизвикването пред нас - по какъв начин създадената от български производители храна да доближи до пазара “, съобщи Танева.

Тя бе безапелационна, че ще бъде въведено обвързване всички оператори на огромни магазини у нас да оферират локална и районна продукция на потребителя.

„ Това е минималното, което сме длъжни да създадем, с цел да съхраним нашия народ. Може пенсионер с 240 лв. пенсия да я подари, а не може търговски оператор с доста обекти и големи доходи да направи минимално усърдие да продава българска продукция. В това няма смисъл “, съобщи министърът.

„ БАБХ е в най-интензивния си режим на работа. Проверяват се меса, плодове и зеленчуци. В някои оператори се следи придвижване в цените, само че те са и в плюс, и в минус. В момента не бихме могли да разясняваме някаква наклонност “, разяснява още Танева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР