Синоптик направи прогноза за опустошения и през това лято. Мисля,

...
Синоптик направи прогноза за опустошения и през това лято. Мисля,
Коментари Харесай

Синоптикът Анастасия Кирилова смрази всички с прогнозата си за лятото

Синоптик направи прогноза за разрушения и през това лято. Мисля, че лятото тази година се чака да бъде сходно на миналогодишното, сподели в „ Социална мрежа “ по Нова нюз Анастасия Кирилова от Национален институт по метеорология и хидрология.

Метеорологичното лято обгръща месеците юни, юли и август, и към този момент мисля, че нямаме съображение да чакаме леден юни, само че дано наближи началото му, с цел да дадем по-конкретна прогноза, добави тя.

Кирилова обаче посочи, че не би трябвало да бързаме да се радваме и напомни, че през предишното лято имаше много катаклизми, които отчасти в България и прилежащите страни нанесоха редица разрушения и това се трансформира не в казус, а в наклонност.

Според Кирилова такива феномени се предвиждат краткосрочно и занапред не може да се каже да вземем за пример по кое време и къде ще има такива метеорологични събития, които да причинят по-големи проблеми на жителите.

Като цяло обаче упованията са с световното стопляне в нашия район да са по-чести тези феномени. Затова и може да се каже, че сигурно ще има и това лято такива, съобщи по Нова нюз синоптичката.

Може би по обезпокоително е това, че имаше доста дълго време горещи дни през предишния летен сезон и повече от две седмици температурите бяха извънредно високи, като изключително в градовете това беше доста неприятно, сподели още Анастасия.

Надявам се, в случай че тази година има горещини с температури над 40 градуса, да са за малко и да не предизвикват толкоз неприятности на хората, приключи Анастасия Кирилова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР