Днес се проведе акция по залесяване в района на новоизградения

...
Днес се проведе акция по залесяване в района на новоизградения
Коментари Харесай

Зелена инициатива! Служители на АПИ засадиха дървета край новия обходен път на Бургас

Днес се организира акция по залесяване в региона на новоизградения обходен път на Бургас . Тя е по самодейност на Агенция „ Пътна инфраструктура “ /АПИ/, като нейни чиновници засадиха фиданки от широколистния тип Koelreuteria paniculat . Дърветата от този тип са известни със своята резистентност , опцията си да порастват в небогати почви и нечиста среда , което го прави извънредно подобаващи за градско и извънградско озеленяване.

Инициативата за засаждането им е част от заключителните събития по Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014-2020 година, а задачата е да се разпространява концепцията за екологично чист превоз , запазване на природата, понижаване на нездравословните излъчвания в региони с натоварен пътен трафик.

Обходният път на град Бургас е един от плановете, осъществени с финансиране от оперативната стратегия . С построяването му трафикът на пътуващите от Западна и Северна България се изнесе отвън гр. Бургас , с което доста се увеличи сигурността на придвижване, комфортът на пътуващите, както и времето за напредване. Пренасочването на директния трафик отвън урбанизираната част на града понижи и замърсяването в жилищните квартали.

Бургазлийка: Многоетажен паркинг до пазар „ Краснодар “ ще трансформира региона в лабиринт от тесни улици с магистрален трафик

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР