Илюстрация Увеличаване Смаляване Илън Мъск е известен с буйния си

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Илън Мъск е известен с буйния си
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Илън Мъск

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Илън Мъск е прочут с буйния си манталитет и с това, че не е последовател на спазването на разпоредбите. В края на предходната седмица основният изпълнителен шеф на Tesla затвърди славата си, като в серия туитове разгласи, че книжата на компанията за електрически коли са прекомерно скъпи. Реакцията на Уолстрийт беше мигновена, книжата се намалиха с над 13% и за минути беше изтрита пазарна капитализация от 14 милиарда $.

В обособен пост създателят на компанията разгласи, че продава " съвсем всички " от физическите си активи и няма да има къща. Инвеститорите към този момент избират да одобряват мненията му като неточност на езика.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Преди две години Мъск и Tesla заплатиха по 20 млн. $ за извънсъдебно споразумяване на дело за измами с скъпи бумаги, което Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища в Съединени американски щати заведе още веднъж за туитове на милиардера, в които твърдеше, че си е обезпечил финансиране, с цел да смъкна компанията от борсата.

Новата седмица стартира с прелестно преживяване за Мъск - още веднъж в туит той разгласи, че приятелката му Клер Буше, известна с артистичния псевдоним Граймс, е родила момченце.

pic.twitter.com/lm30U60OtO
— Elon Musk (@elonmusk) May 5, 2020
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР