илюстрация ПетелНа съд с обвинителен акт Окръжната прокуратура в Шумен

...
илюстрация ПетелНа съд с обвинителен акт Окръжната прокуратура в Шумен
Коментари Харесай

Съдят шофьор за зверска катастрофа с четирима загинали

илюстрация " Петел "

На съд с обвинителен акт Окръжната прокуратура в Шумен е предала 47-годишния Валентин В. от Силистра, предизвикал в пътно-транспортно произшествие гибелта на четирима. Престъплението е осъществено на 8 юли 2017 година след преден удар сред управлявания от подсъдимия автомобил „ Тойота “ и колата на неправоспособния Ахмед Р., един от починалите.

Още двама от пътуващите в колата на Ахмед са умряли разследване на злополуката. Возещият се на предната седалка до подсъдимия водач е четвъртата жертва на тежкия пътен случай, породен от навлизането на автомобила на Валентин В. в лентата за насрещно придвижване. Пътник от колата на Ахмед е със междинна телесна щета, по-леко ранен е и возещ се в колата на подсъдимия пасажер, оповестяват от Апелативна прокуратура - Варна.  

Нито правоспособният Валентин В., нито неправоспособният Ахмед Р. са използвали алкохол, гласи заключението на съдебно-химическата експертиза.

Окръжната прокуратура в Шумен е показала в обвинителния си акт като причина за случая проявената самоувереност на подсъдимия и неспазването на разпоредбите за придвижване по пътищата.

Предстои делото против 47-годишния Валентин В., който е дълготраен чиновник на ОЗ „ Охрана “ в Силистра, да бъде планувано за разглеждане в  съда.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР