Илиан Илиев изведе Черно море до третото място през есента.

...
Илиан Илиев изведе Черно море до третото място през есента.
Коментари Харесай

Илиан Илиев: В Черно море трябва да сме доволни

Илиан Илиев изведе Черно море до третото място през есента. На треньора и футболистите му празниците ще са сладки, откакто позволиха единствено три загуби от началото на сезона и си заслужиха позицията в Топ 3. За компликациите, с които се сблъска през първия полусезон, упоритостите за пролетта и някои други въпроси NOVSPORT.com беседва персонално с Илиан Илиев, който е на посетители на сина си в Кипър.

- Черно море ще зимува на трето място, по никакъв начин не е зле, удовлетворен ли сте?

- Като цяло в клуба би трябвало да сме удовлетворени. Имаше доста моменти, в които можеше да реализираме по-добри резултати въз основата на играта, която показахме. В последна сметка би трябвало приемем нещата такива, каквито са. Предстои ни доста работа, с цел да сме още по-силни втори полусезон.

- На няколко пъти се оплакахте от терена на " Тича ", това ли беше главната причина за изгубените точки у дома?

- Да не тръгваме в тази посока, подценихме някои обстановки, в които имахме водеща роля като резултат и игра и вкъщи и като посетители. Именно в тези срещи не трябваше да губим точки. Работим по въпроса, видя се в последните дуели, че сме си взели записка. Надявам се напролет да не позволяваме сходни неточности.

- Разделихте се с трима играчи, можеш ли да внесеш изясненост по отношение на селекцията на отбора?

- Да, разделихме се, имахме предпочитание Зе Гомеш да остане, договорът му е за още шест месеца, само че той просто не се усещаше благополучен при нас. Уважихме настояването му. На всички искам триумф! Взехме нападателен халф - Мазире Соула, французин.

И с Иван Дичевски, и той изиска да го пуснем, с цел да има повече игрови минути. Той е наше момче, желаем му триумф.

- Всички видяхме, че Лудогорец и ЦСКА не са непобедими, само че могат ли да бъдат изместени от първите две позиции в класирането?

- Далече сме от тях точково, а и при гостуванията си на Лудогорец и ЦСКА направихме може би най-слабите си мачове. Отдавам го на прекомерно огромното предпочитание да вземем точки. На " Армията " проспахме първото полувреме, пред второто се опитахме нещо да променим, само че към този момент нямаше по какъв начин да се върнем в мача. Аз обмислям по този начин - във всички мачове се дават три точки, а ние сме изгубили най-малко 10 против последните четири тима. Това значи, че е много изравнено шампионата, както го сподели и последния кръг.
 Илиан Илиев-младши пропуща последния мач за годината на Аполон (Лимасол)
Илиан Илиев-младши пропуща последния мач за годината на Аполон (Лимасол)

Няма да вземе присъединяване против АПОЕЛ

- За кой мач ви е най-вече гняв?

- Доста мачове пропуснахме, в които можеше да вземе три точки, само че няма смисъл да се обръщаме обратно.

- През годините имаше пререкания с почитателите на Левски, за какво?

- Аз съм треньор на Черно море и не желая да разясня други тимове.

- Какво мислите за протичащото се в БФС и кандидатурата на Димитър Бербатов задоволително мощна ли е, с цел да може той да смъкна Боби Михайлов?

- Който и да е отпред, би трябвало да има някаква смяна във футбола и би трябвало да се стартира от дребните неща, с цел да стигнем до огромните проблеми.

- Какъв е вашият коментар за представянето на националния тим и какво би трябвало да се промени, с цел да се изпълни още веднъж стадиона?

- Всички би трябвало да работим и да залагаме повече на млади български футболисти. За да имаш мощен народен тим, би трябвало да имаш огромна конкуренция. Футболистите ни да излизат в чужбина...

Трябва ние в клубовете да залагаме повече на младежи от школата, а не да се чуват оправдания, че юношите не били подготвени. Ще станат подготвени, когато имаш топки да ги пуснеш, с риска да бъркат няколко мача. Има тимове, които имат близо милион бюджет за школата и не са наложили нито един млад състезател в последните години.единственото място, където може да израстне един състезател е на терена, а не да влизат в продълженията и да споделяме, ето играха двама юноши. Пускаш го два-три мача, може да нямаш триумфи, само че по-късно той придобива самочувствие...Там е работата.

- Все ми се коства, че стоите настрана от националния тим, били се хванал на хорото, в случай че те поканят?

- За всеки е чест да води националния тим, само че не се виждам там. Работата е най-много една седмица и след това отново у дома. Аз още не мога да възприема това още, ще ми липсва всекидневната работа.

- ЦСКА неразрешена тематика ли е за Илиан Илиев?

- Няма смисъл да разясняваме.

- Как оценявате представянето на Илиев-младши?

- Попандна в тим, който се бори за купата. Има огромна конкуренция. Чувства се добре. Говорим, че би трябвало да се пребори за мястото си. До момента направи много положителни мачове. Това е част от акомодацията.

- Той сподели в едно изявление, че желае да ви задмине?

- За всеки един родител най-хубавото нещо е в случай че детето ти те задмине по триумфи, без значение в каква сфера на живота. Желая му го от все сърце!

- Какво ще пожелаеш за празниците на нашите читатели и какво искаш на теб да ти се случи през новата година?

- На първо място - всички да са здрави! И второто - да сме по-позитивни и толерантни, защото в България мъчно се приема непознато мнение.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР