Треньорът на Словакия Франческо Калцона беше изключително доволен от победата

...
Треньорът на Словакия Франческо Калцона беше изключително доволен от победата
Коментари Харесай

Калцона: Манталитетът на Словакия е ключов срещу най-силните отбори

Треньорът на Словакия Франческо Калцона беше извънредно удовлетворен от успеха над Белгия с 1:0 във Франкфурт. Калцона съобщи, че словашките футболисти имат потребност тъкмо от подобен нрав, с цел да се опълчват на най-силните тимове в Европейското състезание.

" Играчите дадоха всичко от себе си, вложихме доста старания и победихме страховит противник. Трябва да продължим да го прави. Футболистите би трябвало да имат този манталите, с цел да можем да се изправяме като еднакъв с еднакъв с най-големите тимове. Това е голяма победа. Гледаме към идващите мачове, тъй като и в тях би трябвало да отбележим, с цел да реализираме задачата си и да продължим напред " съобщи Калцона след мача.

Във Франкфурт първият добър късмет в срещата се откри пред нападателя на белгийците Ромелу Лукаку, който обаче пропусна от преференциална позиция. Скоро по-късно словаците удариха противника. Жереми Доку сбърка подаване наоколо до вратата на Коен Кастеелс и Иван Шранц подаде с пета на собствен съотборник. Ударът бе отразен от Кастеелс, само че Шранц бе на точното място, с цел да прати топката около белгийския пазач. Попадението бе зачетено след инспекция на ВАР за засада на Шранц. В идващите минути любимецът в мача и групата изпитваше усложнения да отвърне на предизвикването, като словаците играеха с доста огромно самочувствие и на няколко пъти погледнаха към вратата на Кастеелс. В края на полувремето Лукаку се оказа самичък против стража на Словакия Мартин Дубравка, само че не съумя да се оправи и статуквото остана непроменено.

Гледайте НА ЖИВО С КАРТИНА всички мачове от UEFA EURO 2024 изцяло гратис в сайта !

След паузата нападателят на " алените дяволи " вкара топката в мрежата, само че голът бе анулиран след интервенция на ВАР. Словаците продължаваха да се отбраняват доста заедно и не трепнаха даже при втория анулиран гол на Лукаку, който за следващ път бе спрян от технологията. В последна сметка, словаците удържаха нежния си задатък и сервираха най-голямата сензация от началото на UEFA EURO 2024.

Тимът на Франческо Калцона събра актив от 3 точки, колкото има и Румъния, който по-рано през днешния ден реализира класическа победа над Украйна с 3:0. В идващите мачове от група Е Белгия на Доменико Тедеско ще търси наложителен триумф против румънците на 22 юни, а ден по-рано Словакия ще опита да запише нови три точки против ранения отбор на украинците. / БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР