Икономиката на САЩ се разшири през второто тримесечие малко по-силно

...
Икономиката на САЩ се разшири през второто тримесечие малко по-силно
Коментари Харесай

Икономиката на САЩ нарасна с 3,1% през второто тримесечие



Икономиката на Съединени американски щати се разшири през второто тримесечие малко по-силно от миналата оценка с помощта на по-добри бизнес разноски, отбелязвайки по този метод най-солиден напредък от повече от две години насам.

Брутният вътрешен артикул, който е най-общото мерило за производството на артикули и услуги, се увеличи през интервала април - юни с цели 3,1% на годишна база след слаб напредък от 1,2% при започване на годината. Новите данни на Департамента за търговия са малко по-добри от миналата оценка и упованията на финансовите пазари за икономическа агресия през второто тримесечие от 3 на 100. Трябва да се има поради, че това е най-хубавото показване на стопанската система на Съединени американски щати от първото тримесечие на 2015-а година.

Търговският департамент уточни, че малко по-силните бизнес разноски са допринесели за тази слаба възходяща проверка на окончателните данни. Бизнес вложенията за нежилищно строителството се покачиха през второто тримесечие със 7% вместо с 6,2%, съгласно предходна оценка. Бизнес разноските за съоръжение резервираха солидното движение на напредък от 8,8% (най-силно покачване от близо две години насам), до момента в който бизнес вложенията в жилищния бранш се свиха със 7,3% при предходна оценка за намаляване с 6,5 на 100.

                                                                                                                               Графика на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати

 Снимка

През трите месеца до края на юни потребителските разноски се покачиха с 3,3% - без смяна по отношение на предходната оценка на Департамента по търговия и след техен болнав напредък с едвам 1,1% при започване на актуалната година.

Търговският департамент направи лека низходяща проверка на данните за американския импорт и експорт, само че все пак задграничната търговия продължава да способства с 0,2 процентни пункта за стопански напредък през второто тримесечие. Експортът се увеличи с 3,5% вместо с 3,7% съгласно предходната оценка, само че в това време и данните за вноса претърпяха низходяща проверка до покачване с 1,5% от повишаване с 1,6 на 100.

Въпреки слабата възходяща проверка, днешните данни не се чака да внесат промени в представянето на американската стопанска система, чийто напредък се форсира напролет след слабото начало на годината, последван обаче от загуба на възходящи подтик през последните месеци в следствие най-много на ураганите " Харви " и " Ирма ", който удариха щатите Тексас и Флорида.

Мнозина анализатори предвиждат, че растежът на американската стопанска система ще се върне през третото тримесечие към равнища към и под 2% вследствие на първичния отрицателен резултат от естествените бедствия от края на лятото и началото на есента. Това обаче ще бъде последвано от нов здрав стопански напредък през последните месеци на тази и началото на идната година предвид на възстановителният развой след ураганите, предстоящото ускорение на потребителските и бизнес разноски и продължаващия стопански напредък в международен проект.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР