„Икономическото състояние на здравното заведение върви нагоре с бавни темпове.

...
„Икономическото състояние на здравното заведение върви нагоре с бавни темпове.
Коментари Харесай

Прокуристът на „Пирогов“: До две години болницата няма да има просрочени задължения

„ Икономическото положение на здравното заведение върви нагоре с мудни темпове. Състоянието на болничното заведение не е трагично, както се представяше преди няколко месеца, въпреки че не е и цветущо поради 16-те млн. лева просрочени отговорности. Към момента изплащаме заемите си и към този момент просрочията са намелени на 15 млн. лева “ Това сподели пред Дарик радио прокуристът на УМБАЛСМ „ Пирогов “ Пламен Милев.

Той посочи, че е направен възстановителен проект, посредством който до две години болничното заведение няма да има никакви просрочени отговорности.

По думите на Милев Коронавирус рецесията и натрупването на паралелни заеми са компликациите, с които администрацията е трябвало да се оправя, както и недалновидната политика на предходните управления на болничното заведение при сключването на заеми. „ Само за последната година са насъбрани 7 млн. лева отговорности в следствие от дейностите на последния шеф на болничното заведение “, сподели той.

„ Последните няколко месеца бяха по-тежки за покриване на настоящите разноски. Всички се борим да си върнем пациентите, въпреки че този развой върви постепенно “, сподели още Милев.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР