Икономическият оптимизъм по света намалява, след като след края на

...
Икономическият оптимизъм по света намалява, след като след края на
Коментари Харесай

Галъп интернешенъл: Оптимистите по света са 30%, у нас два пъти по-малко

Икономическият оптимизъм по света понижава, откакто след края на международната икономическа рецесия доста се покачваше.  Очакванията на българите във връзка с икономическото развиване на страната пък са по традиция по-песимистични спрямо тези по света.  

Изводите са от обичайното проучване на международната асоциация „ Галъп интернешънъл “ (в съдействие с УИН), което се организира годишно измежду към 60 страни от целия свят. Данните са систематизирани от „ Галъп интернешънъл “ особено за Българската национална телевизия, показани в именитата графа „ Къде сме ние “ на „ По света и у нас “ и предаването #Европа. Повод е трийсетата годишнина от началото на измененията у нас.

Най-големият пик на скептицизма по света беше по време на международната рецесия преди десетилетие. След това стартира и растеж само че оптимизма, който мина дори над 40%, само че в този момент към този момент се открива на равнища от към 30%.

Така, в последно време имаме приблизително 35% неутрални упования по света, приблизително 30% скептицизъм и още 30% оптимизъм. Останалите се затрудняват да отговорят.

Последните талази на проучването демонстрират, че най-сериозно се тормозят за просперитета си жителите на Европа, като измежду най-големите стопански песимисти обичайната са страни като Италия, Гърция, Обединеното кралство и така нататък

Икономически напредък пък чакат жителите на страни като Нигерия, Виетнам, Индонезия, Индия и така нататък Казано в резюме, Западът се бои за просперитета си, а югът и изтокът чакат разцвет. 

Къде сме ние 

Очакванията на българите във връзка с икономическото развиване на страната са обичайно по-песимистични на фона на света. Но пък в последните години у нас сякаш има известно възстановяване в това отношение и връх вземат неутралните упования, за сметка на скептицизма, който другояче преобладаваше от началото на века с дребни изключения.

В края на второто десетилетие на новия век приблизително 15% от сънародниците ни чакат стопански напредък, приблизително 30% - стопански компликации, а 40% не чакат смяна. Останалите се двоумят.

Сред нашите съседи скептицизмът във връзка с икономическото развиване също е мощен. Дълго време Гърция е измежду водещите страни по този индикатор, наред с Румъния, Турция и др. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР