Икономическата ситуация в Китай се подобрява стабилно, тъй като възстановяването

...
Икономическата ситуация в Китай се подобрява стабилно, тъй като възстановяването
Коментари Харесай

Какъв ще бъде икономическият ръст на Китай за тази година, според властите на страната

Икономическата обстановка в Китай се усъвършенства устойчиво, защото възобновяване на подвижността на хората и артикули " набира скорост ". Това сподели през днешния ден Чжао Ченсин, заместник-ръководител на Държавния комитет по въпросите за развиването и промените на Китайската национална република, заяви ТАСС.

По думите му, целевото ниво за стопански напредък на страната за тази година е от към 5%, което е в сходство с сегашния стопански подтик.Представителят на китайското управление е добавил, че Китай ще се бори с рисковете, свързани с недвижимите парцели, финансите и задълженията на локалната власт.

Посочва се, че за Китай е сложил скромна цел за икономическия си напредък, по отношение на предходни години. Това се случи при започване на годишната сесия на Общокитайскиото заседание на народните представители, където се чака да бъдат оповестени най-големите рокади в държавното управление от десетилетие.

Посочената прогноза за растеж на брутния вътрешен артикул (БВП) на Китай за тази година от към 5%, е близка до дадената в края на януари прогноза на Организация на обединените нации, която визираше стопански растеж на страната от 4,8%. " Bъпpeĸи зaбaвянeтo пpeз минaлaтa гoдинa, cпopeд пpoгнoзaтa, pъcтът нa БBΠ щe cтигнe 4,8% пpeз 2023 година Heзaвиcимo oт " вялoтo " външнo тъpceнe, ce oчaĸвa вътpeшнoтo пoтpeблeниe и инвecтициитe дa ce пoвишaт зapaди пoлитиĸaтa oт ĸpaя нa минaлaтa гoдинa зa oтвapянe нa цялaтa иĸoнoмиĸa, нapeд c пpeдпpиeтитe пpaвитeлcтвeнитe мepĸи ", ce ĸaзвa в дoĸлaдa на Организация на обединените нации.
 Какъв ще е растежът на стопанските системи на Съединени американски щати, Китай и Япония през 2023 година
Какъв ще е растежът на трите най-големи стопански системи в света през 2023 година

Прогнозата на ООН
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР