Игличките за инжектиране на инсулин с инсулинови писалки ще се

...
Игличките за инжектиране на инсулин с инсулинови писалки ще се
Коментари Харесай

Игличките за инжектиране на инсулин с инсулинови писалки ще се заплащат от НЗОК от 2024 г.

Игличките за инжектиране на инсулин с инсулинови химикалки ще се заплащат от НЗОК от 2024 година Това решение е взето на съвещание на Надзорния съвет на НЗОК през днешния ден.

Решението е оповестено на интернет страницата на НЗОК. Средствата за игличките би трябвало да се плануват в плана на Закона за бюджета на НЗОК за 2024 година, като се възнамерява Касата да заплаща 100 иглички годишно за 65 000 здравноосигурени пациенти, които са на стандартна инсулинова терапия, и 200 иглички годишно за 38 000 здравноосигурени пациенти, които са на интензифицирана инсулинова терапия.

Игличките в този момент не са безвъзмездни за никого, сподели за Българска телеграфна агенция Елисавета Котова, ръководител на Националната асоциация на децата и младежите с диабет. Това е първата стъпка и, въпреки че не са доста, въпреки всичко е нещо, защото до момента игличките не са били безвъзмездни, разяснява Котова решението на надзорниците. По думите ѝ една игличка би трябвало се употребява еднократно, като дневно са нужни 2-5 иглички. Ще продължаваме да настояваме да се усили броят им, сподели още тя. Тези иглички са нужни и за децата, заболели от диабет, и за възрастните, добави Котова. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР