Идват мощни магнитни бури, предупреди професорътОчакват ни магнитни бури. Това

...
Идват мощни магнитни бури, предупреди професорътОчакват ни магнитни бури. Това
Коментари Харесай

Георги Рачев каза кога да ходим на море


Идват мощни магнитни стихии, предизвести професорът

Очакват ни магнитни стихии. Това заяви за Нова тв климатологът проф. Георги Рачев и предизвести, че една от тях ще е мощна, само че няма заплаха от това. По-чувствителни към тези феномени са възрастните хора, най-често дамите. Според професора, в случай че възрастните хора не знаят на коя дата е въпросната мощна магнитна стихия, тя ще си отмине без те да почувстват някакво въздействие. Имало ги е и по времето на баба ми, и по времето на Клеопатра, само че тогава хората не са били толкоз осведомени, разяснява проф. Рачев.

Хубавото е, че идните магнитни стихии няма да са комбинирани към този момент с горещо време, сподели той. И направи прогноза по кое време ще има захлаждане и кои са най-подходящите дни за море.

Очаква ни едно захлаждане от 5 август - от 32 градуса температурите да паднат до 29. В сряда ще паднат по-съществено - до към 25-27 градуса в София, на другите места ще са по-високи, съобщи проф. Рачев. Запитан за тези, които вършат проекти за море, той отвърна: " В България от май до септември може да се вършат пясъчни крепости. Чудесно време, въпреки че нощес в региона на Варна трещя. И сега не е студено, има малко повече облаци по морето, само че и това ще отмине ". " Който когато и да отиде докъм 20 септември на море, няма да сбърка ", безапелационен бе той. " Най-тихият и кротичък месец от лятото е август. " Очаква ни хубаво време и за море, и за планина. Няма никакъв проблем ", заключи климатологът.

Прог. Георги Рачев сподели, че зимата няма да е извънредно студена. Имаме 6 месеца отсега нататък прогнози, към този момент нищо ужасно не се обрисува. Дори ледът в Северното полукълбо става все по-малко и по-малко, заяви професорът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР