Идваме за Tesla. - това съобщение изпрати миналата седмица изпълнителният

...
Идваме за Tesla. - това съобщение изпрати миналата седмица изпълнителният
Коментари Харесай

Босът на VW: Ще изпреварим Tesla

" Идваме за Tesla. " - това известие изпрати предходната седмица изпълнителният шеф на Volkswagen Group Хърбърт Дис до Илон Мъск. На Световния стопански конгрес в Давос босът на немския автоконцерн изясни, че до момента в който американският производител си проправя път на пазара за електрически автомобили, от Волфсбург купуват софтуерни компании и усилват вложенията в устойчиви транспортни средства и акумулаторни кафези.

" Това е отворена конкуренция. Ние сме много оптимистични, че към момента можем да поддържаме темпото на Tesla и също по този начин в някакъв стадий евентуално да ги изпреварим ", сподели Дис пред Bloomberg.

Припомняме, че през миналата седмица пазарната капитализация на Tesla надмина тази на Volkswagen за първи път макар обстоятелството, че немският автоконцерн продава неведнъж по-голям брой коли, а в същото време американският производител към момента не е отчитал облага на годишна база. Въпреки това, водената от Илон Мъск компания има конкурентно преимущество в софтуера и технологиите за електрически автомобили, които са в основата на прекосяването към по-чиста подвижност. Нарастващата конкуренция сред двете марки се акцентира от проектите на Tesla за основаване на фабрика покрай Берлин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР