Идвало ли ви е някога наум да съчетаете чаша черно

...
Идвало ли ви е някога наум да съчетаете чаша черно
Коментари Харесай

Картофено пюре с кафе - комбинация, за която не сте и помисляли

Идвало ли ви е в миналото мислено да съчетаете чаша черно кафе с картофено пюре? Ако не, време е да опитате тази композиция, твърди английски академик пред Индипендънт.

Картофеното пюре на Острова нормално се сервира със сос Грейви, само че последно проучване твърди, че същинско майсторство ще деянията, в случай че прибавите малко кафе.

Физикът Себастиан Анърт от университета в Кеймбридж е посветил огромна част от професионалната си кариера на проучване на необикновени съчетания от хранителни артикули.

Той открива, че множеството от храните в западната кухня могат свободно да се комбинират, тъй като имат идентични ароматни молекули. Това разрешава да се допълват чудесно.

 Кафето се съчетава с картофи

Физикът споделя, че не трябва да се ограничавате при експериментирането на нови вкусови комбинации, тъй като храните, които си хапваме всекидневно, чудесно могат да се съчетаят, тъй че вероятността да сбъркате е минимална.

Доктор Анърт споделя, че за първи път е опитал комбинацията от картофи и кафе в първокласен парижки ресторант, в който му сервирали десерт от въпросните артикули.

Още с първата хапка той усетил, че се допълват чудесно и от този момент подготвя картофеното пюре с кафе вместо с прясно мляко.

 Месо с ванилов сос

Физикът предлага и други рядко срещани комбинации като свинско с ванилов сос и миди с ягоди, които по негови думи се съчетават чудесно.

Те постоянно се сервират по този метод в страните от Източна Азия, където са огромни почитатели на нетрадиционните комбинации сред сладко и кисело.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР