Идеята за смяната на националния празник Трети март демонстрира антибългарския

...
Идеята за смяната на националния празник Трети март демонстрира антибългарския
Коментари Харесай

Петър Витанов: Идеята за смяна на националния празник демонстрира антибългарския характер на това правителство

Идеята за промяната на националния празник Трети март показва антибългарския темперамент на това държавно управление. Всеки опит да се зачертае държавността, ще срещне огромен отпор от българското общество. Това е опит да се унищожи нашата памет, да се не помни подвига, който нашите предшественици са направили. Това сподели евродепутатът Петър Витанов в предаването „ Денят оn Air “ в коментар на концепцията на ръководещите за конституционни промени.

Витанов е безапелационен, че българските жители би трябвало да бъдат запитани дали са съгласни националният им празник да бъде заменен, тъй като „ наглостта на едно ръководство би трябвало да има лимит “.

Според Петър Витанов както полемиките за националния празник, по този начин и офанзивите към президента са метод да се отклони вниманието от значителните проблеми в страната.

„ Няма раздор в по този начин наречената „ некоалиция “. Има турболенции, само че те са по-скоро медийни “, разяснява Витанов последните престрелки във властта.

„ Приказките за правосъдна промяна потънаха някъде в чекмеджетата на „ некоалицията “. На този декор президентът Радев е универсалният зложелател, тъй като, когато си в коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи, е належащо някакво удовлетворително опрощение “, добави Витанов.

Според него готвените промени в Конституцията са конюнктурни.

„ Те са направени, с цел да лишат от пълномощия един човек поради насъбрани персонални връзки. Не може главният закон да се прави по този начин. Резултатите ще са плачевни “, предвижда евродепутатът.

Петър Витанов е угрижен и от неналичието на резултати по две значими европейски тематики – плановете по Плана за възобновяване и резистентност и участието на България в Шенген.

„ От три месеца работи държавното управление, има парламент, само че няма признати закони, които бяха нужни по Плана за възобновяване и резистентност. Те бяха написани от служебното държавно управление, само че стоят на трупчета “, разяснява Витанов.

„ Ние загубихме ужасно доста време, а Планът за възобновяване и резистентност е единствено за пет години. От тях към този момент минаха три, а сме усвоили към 25 % от средствата. Българските икономически субекти имаха потребност от вложения и пари директно след края на ковид-кризата и при започване на войната. Предполагам, че има и действителна заплаха от загуба на контрактувани средства “, добави евродепутатът.

За момента той не вижда и прогрес за Шенген. Коментира и концепциите на Румъния за отваряне на границите сред двете страни.

„ Това е ексцентрична концепция, може да звучи екзотично, само че е някаква форма на отпор. Защото България и Румъния губят политически, стопански. Когато приказваме за разширено районно съдействие, то би трябвало да преодолява тъкмо такива спънки “, сподели още той.

„ Няма никакво подозрение, че нашият район би трябвало да е по-видим. Едно обединяване единствено ще ни направи по-силни. България, Румъния, Гърция имат доста сходни проблеми. И единствено дружно можем да реализираме триумф. Първата огромна стъпка е направена – ние сме в Европейски Съюз и НАТО. Идва ред на идната, да сме дружно и на районно равнище “, сподели още Петър Витанов.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР