Идеята за прехвърлянето на съзнанието на човека в компютър, отдавна

...
Идеята за прехвърлянето на съзнанието на човека в компютър, отдавна
Коментари Харесай

В Швеция ще се опитват да създават електронни копия на починалите

Идеята за прехвърлянето на съзнанието на индивида в компютър, от дълго време се употребява от фантастите и режисьорите на фантастични филми, само че през днешния ден няма опция за реализирането на нещо сходно.
Но това не значи, че няма искащи, които желаят да станат пионери в тази област. Шведското уеб-издание Dagen заяви, че мениджмънтът на огромната мрежа погребални бюра „Финикс“ си е сложил изключително амбициозната цел да сътвори оптимално правдоподобни електронни копия на умрелите хора.

„Всичко стартира с това, че нашите експерти написаха стратегия, имитираща човешкия глас, която дава отговор на въпросите на нашите клиенти по отношение на организирането на погребенията. Тогава породи концепцията, че тази технология може да бъде развита. Ние взехме решение да я променим по подобен метод, че да може да имитира гласовете на умрелите. А след това си помислихме, че можем да създадем най-малко отчасти електронно копие на починалите“ – сподели шефът на погребалната мрежа Шарлота Руниус.

Първият стадий на този план е точната реплика гласа на умрелия, както и интеграцията на този глас с изкуствен интелект, който може да дава отговор на несложни въпроси. Но по-късно „Финикс“ възнамерява производството на роботи, които оптимално да наподобяват на починалите.

Трудно може да повярваме на това и планът наподобява като комфортна опция за ефикасна самореклама. Но кой знае, може шведите в действителност да основат нещо сходно.

Това много припомня на фантастичния сериал Altered Carbon (променен въглерод), преведен у нас като „Суперкомандос“ за едно бъдеще, в което гибелта не съществува.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР