Идеен проект на Държавно предприятие Пристанищна инфраструктура предвижда изграждането на

...
Идеен проект на Държавно предприятие Пристанищна инфраструктура предвижда изграждането на
Коментари Харесай

Готвят изграждането на Морска палата във Варна срещу 17 млн. лв.

Идеен план на Държавно дружество " Пристанищна инфраструктура " планува построяването на мултифункционален-интерактивен център Морска Палата във Варна, съобщи Varna24.bg. Вече е оповестена и социална поръчка на стойност от 17 млн. лева без Данък добавена стойност.

В предмета на поръчката се включва осъществяване на инженеринг - планиране, строителство, авторски контрол, доставка, монтаж и въвеждане в употреба на съоръжение, хардуерни съставни елементи, софтуерни системи и интерактивно наличие, както и осъществяване на образование на личния състав за работа с доставените системи

Целта на публичната поръчка е да бъде построен мултифункционален-интерактивен център за жителите и посетителите на гр. Варна от всички възрастови групи, в който ще бъдат осъществявани действия с образователно-развлекателен темперамент, водещи до стимулиране на интерес и ентусиазъм към науката, технологиите, инженерството и изкуството.

За задачата ще бъде осъществено преустрояване на съществуваща постройка в югоизточната част на Пристанище Варна Изток. На мястото ще бъде вдигната нова постройка с пространства за образование, реклама, осъществяване на мероприятия посредством забавен и съвременен прийом, а точно интерактивните съоръжения;

Предвидено е мултифункционалния център да бъде с културна и просветителна устременост, като обособените обособени уреди и пространства от една страна да способстват за културният живот на морската столица, а от друга да подкрепят посредством модерни интерактивни способи университетския учебен развой, предоставяйки софтуерна база и уместно наличие.

Към сегашния миг постройката не се употребява. Предвидено е да се промени нейното предопределение и тя да се обособи като " Мултифункционален интерактивен център Морска Палата - гр. Варна “. Това е част от осъвременяването на пристанище Варна Изток, което има за цел отваряне на по-голяма част от пристанището за гости и жители на гр. Варна. Разширяването на постройката планува в състава на интерактивния център да влязат като най-малко следните обекти:

– интерактивен музей на корабоплаването

– библиотека

– кафетерия

– детски ъгъл

– научни кабинети

– офис пространства

– магазин
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР