Идеалната фигура понякога е единствената или последната точка за пълно

...
Идеалната фигура понякога е единствената или последната точка за пълно
Коментари Харесай

Помогнете на щастието си с диета

Идеалната фигура от време на време е единствената или последната точка за цялостно благополучие, без значение дали това изказване единствено по себе си отключва диспути! Но е реалност!

Положителните страсти са въпрос на метод на живот и на разбиране на действителността. Повечето хора одобряват щастието и нещастието за нереални. За други стои въпросът: какъв брой пари са ви нужни, с цел да сте щастливи? Но социолозите не стопират да ни повтарят, че щастието не е в парите нито в количеството им. Тогава в какво? В себе си!

Оказва се, че човешкото тяло е в положение да синтезира ендорфин без външна помощ – това са хормоните, които са виновни за позитивните страсти, любовта, удоволствието и в последна сметка ни вършат щастливи. Просто би трябвало да регулирате храната и навиците си. Ако се постанова, може да посетите ендокринолог и диетолог. Но ние ви предлагаме по-кратък и елементарен за осъществяване проект.

ЗАОБИЧАЙТЕ ФЕРМЕНТИРАЛИТЕ ХРАНИ

Известният диетолог Кейт Калахан ни убеждава, че настроението ни директно зависи от положението на стомаха ни. „ 95% от серотонина – хормонът на щастието – е локализиран в червата. Ако те са здрави, забравете за напрежението. За да бъдат такива, включете в менюто си кисело зеле, кисело мляко, кефир, комбуча и други ферментирали храни, които освобождават потребни субстанции по време на усвояването им. В някои случаи се освобождава млечна киселина, която възстановява киселинността и подтиква растежа на потребни бактерии. Това е значимо за чревната флора, изключително по време на стрес. “ Калахан предлага да се употребяват ферментирали храни всеки ден.

МОРСКИ ПРОДУКТИ 4 ПЪТИ В СЕДМИЦАТА

По-мазни, по-добре. Много морски артикули са богати на омега-3 мастни киселини, които оказват помощ за повишение на настроението. Те оказват помощ на мозъка да се оправи със напрежението и успокояват възпаленията.

ЗАБРАВЕТЕ ЗА ЗАХАРТА

Захарта унищожава запасите на организма от витамини и минерали, унищожава потребната микрофлора и провокира внезапни смени на настроенията. Мозъкът се нуждае от глюкоза, само че вместо с нишестени храни, осигурете му го с плодове и зеленчуци. Триптофан, главната аминокиселина, която в тялото се преобразува в серотонин, може да си набавите от белтъчините (кедрови ядки, царевица, соя, мляко, фъстъци, извара и месо). Никой не не разрешава шоколада, само че дано той е в границите на рационалното количество – подобен с 85% како и то едно парче дневно (не цялостен шоколад).

7 ПОРЦИИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ НА ДЕН

Не тъй като 7 е щастливо число. Просто когато хапвате доста плодове и зеленчуци, се чувствате доста добре. Но за плодове и зеленчуци се одобряват единствено необработените такива – никакви сухи или в сладко. Хората, които създават зеленчуци, копаят, поливат, берат, измиват и ги нарязват, са по-малко изложени на стрес. Храната, приготвена вкъщи, е с два пъти по-малко калории спрямо тази на открито.

МЕДИТИРАЙТЕ 10 МИНУТИ НА ДЕН

Клиничният психолог Пол Уоткинс потвърждава, че медитацията усъвършенства настроението и концентрацията. Вследствие на опита му в Харвард хора, които медитират в продължение на 8 седмици приблизително по 27 минути дневно, усилват плътността на сивото вещество в мозъчната област , което дава отговор за образованието и паметта, както и на мозъчната конструкция, обвързвана със самосъзнанието, състраданието и интроспекцията. 10-минутна медитация дневно понижава напрежението и напрежението в тялото, защото задейства парасимпатиковата нервна система.

 Помогнете на щастието си с диета

ВКЛЮЧЕТЕ СВЕТЛИНАТА

Тъмнината синтезира мелатонин, който е виновният за депресията ни през есента хормон. Както и за неналичието на предпочитание за връзка с противоположния пол. Но светлината задейства производството на серотонин. Помните ли от детството ни светлините бани под кварцова лампата? Вече знаете за какво бяха наложителни. Така че не си спестявайте пикниците и разходките навън. Благотворният резултат на разходките на открито се демонстрира единствено след 5 минути.

СПОРТУВАЙТЕ

Упражненията усъвършенстват настроението. Спортът е изискване за психологично здраве, защото оказва помощ за производството на ендорфини, отговорниците за възприятието за наслаждение, наслада и еуфория и понижават чувството за болежка. 20 минути спортуване са задоволителни, с цел да усетите притока на ендорфини, който пък няма да ви пусне в идващите два часа.

ПРЕГРЪДКА Пожарна охрана 8 ПЪТИ НА ДЕН

Прегръдката усилва окситоцина в организма. Това ни прави по-доверчиви и по-щедри. Например окситоцинът оказва помощ на майката да не помни за болката по време на раждането и да откри връзката „ майка-дете “. Друг метод за обособяване на окситоцин в организма е оргазма, за предпочитане вагинален.

 Помогнете на щастието си с диета

 

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР