IBM е поредният технологичен гигант, който планира съкращения. Компанията обяви,

...
IBM е поредният технологичен гигант, който планира съкращения. Компанията обяви,
Коментари Харесай

IBM съкращава 3900 работни места и не постига очакваните печалби

IBM е следващият софтуерен колос, който възнамерява съкращения. Компанията разгласи, че ще освободи 3 900 чиновници, като добавка към новината, че не реализира годишната си цел за приходите. Това охлади насладата от надминаването на упованията за приходите през четвъртото тримесечие, осведоми Reuters.   Главният финансов шеф Джеймс Кавано разяснява пред осведомителната организация, че компанията към момента е " ангажирана с наемането на личен състав за изследователска и развойна активност, ориентирана към клиентите ".   Уволненията, свързани с отделянето на бизнеса на Kyndryl и част от звеното за изкуствен интелект Watson Health, ще доведат до разноски в размер на 300 млн. $ в интервала януари-март, декларират от IBM.   Тази вест докара до спад на акциите на компанията с 2%, а анализаторите са безапелационни, че в основата на този спад стоят новините за съкращения на работни места. " Изглежда, че пазарът е отчаян от размера на оповестените от IBM съкращения на работни места, защото те възлизат единствено на 1,5% от работната ѝ мощ ", споделя Джеси Коен, старши анализатор в Investing.com, представен от Reuters. " Инвеститорите се надяваха на по-сериозни ограничения за понижаване на разноските. "   От огромните софтуерни колоси до най-сериозно показаните на Уолстрийт организации, американските компании съществено редуцират личен състав и понижават разноските си, с цел да отговорят на провокациите на световния стопански ред.   
Паричните потоци на IBM за 2022 година възлизат на 9,3 милиарда $, до момента в който упованията на анализаторите бяха за 10 милиарда, показват от Reuters. Компанията също по този начин предвижда годишен растеж на приходите, по-нисък от 12%, които регистрира предходната година. Причините за този спад, регистрират от IBM, се дължи на преориентацията на клиентите от цифровизация на бизнеса, присъща за пандемичните години, към по-ограничени разноски, на фона на възходящите опасения от криза.
  Още през октомври IBM алармира за закъснение на новите поръчки в Западна Европа, а анализаторската компания Accenture Plc уточни недостатъци в консултантския бизнес на компанията. Като цяло растежът на софтуерния и консултантския бизнес на IBM се забавя през четвъртото тримесечие, само че разноските за облачни услуги са ярък лъч. През 2022 година компанията е удвоила броя на покупко-продажбите за даване на услуги на сътрудници като AWS и Azure.   Приходите на компанията от хибриден облак нарастват с 2% през тримесечието, завършило на 31 декември, а общите доходи за интервала възлизат на 16,69 милиарда $, надхвърляйки прогнозите на анализаторите за 16,40 милиарда   За 2022 година IBM записва растеж на постъпленията от 5,5% - най-високоя от десетилетие насам.  
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР