ИБ на БСП се обяви против разходи за самолети Грипен“.

...
ИБ на БСП се обяви против разходи за самолети Грипен“.
Коментари Харесай

БСП сръга Радев за Грипен-ите, взе да подскача

ИБ на Българска социалистическа партия се разгласи срещу разноски за самолети „ Грипен “. От партията излязоха с позиция.

„ Не е работа на длъжностен кабинет да договаря и ангажира дълготрайно България с такива контракти. Вече има определен парламент и единствено той може да се произнася. Страната се намира в тежка социално-икономическа рецесия, висока инфлация, беднотия и възходящи неравенства. За нас е най-важно да се поддържат фамилиите, да се усилят приходите, да се стабилизира стопанската система ”, се споделя още в позицията.
-->
От Българска социалистическа партия ще гласоподават „ срещу “, в случай че такова решение се внесе в бъдещото Народно заседание.

Припомняме, че в четвъртък президентът Румен Радев съобщи, че България има потребност от междинна платформа изтребители, с цел да не прекъсне носенето на дежурство по охраняване на въздушното си пространство. Той отговори това на журналистически въпрос дали служебното държавно управление е поискало от Швеция да купи 10 самолета „ Грипен “.

Президентът разгласи също, че са „ изпратени писма, организират се срещи, получават се начални информации за платформи от Съединени американски щати, от Франция, от Швеция, от Нидерландия, от Израел “. От думите му стана ясно, че ще се търсят самолети втора употреба.

С цел обезпечаване на опцията Военновъздушните сили на Република България да извършват дилемите си по защита на въздушното пространство, Министерство на защитата е отправило искане до Швеция, Франция, Държавата Израел и Съединени американски щати за показване на оферта за наемане или закупуване на самолети, оповестиха от своя страна от пресцентъра на ведомството.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР