ИА Автомобилна администрация“ засилва контрола на нерегламентираните превози на пътници

...
ИА Автомобилна администрация“ засилва контрола на нерегламентираните превози на пътници
Коментари Харесай

Започват засилени проверки за нерегламентирани превози по време на предстоящите празници

ИА „ Автомобилна администрация “ ускорява контрола на нерегламентираните транспорти на пасажери и товари по време на коледните и новогодишните празници. Съвместно с Министерството на вътрешните работи и Национална агенция за приходите стартират инспекции в разнообразни региони на страната и по граничните пунктове.

Съвместният надзор с органите на Министерство на вътрешните работи стартира от на следващия ден, като са планувани наряди в курортите във връзка със студентския празник . Проверките преди коледните и новогодишните празници ще се реализират в разнообразни шпации от време в обособените териториални структури на ИА „ Автомобилна администрация “.

От началото на годината до момента при надзор на пътя са установени 174 случая на нерегламентиран транспорт на пасажери и товари , от които 75 са за леки коли, 6 на рейсове и 93 на товарни коли. За откритите нарушавания са формирани актове и са приложени насилствени административни ограничения. Предвидените наказания в Закона за автомобилните транспорти са санкция от 2000 лв.  и прекъсване от придвижване на транспортното средство за период до 12 месеца , посредством изземане на регистрационните табели и документите на автомобила.

Проверките на леките коли се реализират взаимно с Министерство на вътрешните работи и други способени институции, защото инспекторите на ИА „ Автомобилна администрация “ нямат законови пълномощия да правят независим надзор на леки коли, като се изключи таксиметровите.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР