И в удължения срок в областната управа на Бургас не

...
И в удължения срок в областната управа на Бургас не
Коментари Харесай

Никой не иска да събори незаконни имоти край сарая на Доган

И в снадки период в регионалната администрация на Бургас не е постъпила нито една оферта за срутване на две от противозаконните постройки към така наречен морски сарай на Доган в местността Росенец.

От Флагман напомнят, че става въпрос за триетажна солидна постройка и преместваем обект за защита, за които има влезнали в действие решения за унищожаване.
На 21 октомври регионалният шеф Мария Нейкова разгласи съответна социална поръчка, откакто Министерският съвет отпусна близо 70 000 лева за задачата. Първоначалният период за предложения бе 1 ноември. Дотогава обаче не постъпи нито една. Областният шеф се възползва от законова алтернатива и удължи периода с една седмица – до 8 ноември. Оферти за срутване на постройките обаче отново няма, демонстрира информация в Регистъра за публичните поръчки.

Очаква се юристите на регионалния шеф да излязат със мнение какво да се прави оттук насетне.

Никой не е поел отговорност за издигането на двете противозаконни постройки. Наоколо обаче публично парцели имат „ Хермес Солар “ ООД и „ Стрейтлайн “ ЕАД – компании, считани за близки до водача на Движение за права и свободи Ахмед Доган. Самият морски сарай на Доган, който в документите е вписан като водна спортна база, е благосъстоятелност на „ Хермес Солар “. Той и все още няма акт 16, т.е. позволение за прилагане.

Допреди година жителите нямаха свободен достъп до комплекса към сарая – защитата на Доган пазеше зорко региона. Това докара до фамозната акция на представители на партия „ Да, България “ там и до митинги, което промени обстановката.

В последния парламент бе конституирана и краткотрайна комисия, чийто ръководител Калоян Янков откри, че за 13 от 18-те обекта там липсват документи, т.е. те евентуално са построени нелегално.

От БОЕЦ подеха самодейността " Гражданите против Сараите! Да съборим противозаконните сараи на Доган ". Набират се и доброволци, които да е включат в акцията.
" БОЕЦ се обръщаме към самостоятелните строителни компании (ако има такива), които са подали свои предложения за събарянето на противозаконните постройки в завладения от Доган парцел да се свържат с нас, с цел да се включим гратис в събарянето. Това е въпреки и дребен акт на правдивост в огромната борба против мафията. Обръщаме се и към непримиримите жители, които желаят да станат част от този акт да се свържат с нас и да се запишат, като доброволци дружно с членовете на БОЕЦ. ", споделят от сдружението на страницата си в обществената мрежа.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР