И в столицата на РС Македония Скопие отчитат ниска избирателна

...
И в столицата на РС Македония Скопие отчитат ниска избирателна
Коментари Харесай

И в Скопие е ниска избирателната ни активност

И в столицата на районен съд Македония Скопие регистрират ниска изборна интензивност за изборите у нас. Изборният ден там бе без произшествия, изясни в изявление за Радио България журналистът Владимир Перев от Северна Македония.

Гласуват по-малко хора, в сравнение с предишния път, споделя Владимир Перев. Според него част от хората се тормозят да го създадат, поради несъгласията към политиката България - Македония във връзка с македонската нация, македонския език и тъй наречените

" Но онези, които гласоподават, го вършат и с цел да изявят своето българско поданство. Те желаят да потвърдят етническата си принадлежност и да покажат на българската страна, че не са напразни напъните за отстояване на позицията при договарянията за евро участието на Северна Македония и признаването на българския етнос ", изясни Перев.

Относно честите полемики за гласуването на жители от Северна Македония, придобили българско поданство и с адресна регистрация в Кюстендил и Благоевград, Владимир Перев разяснява, че на този вид гласоподаватели не трябва да се гледа като на хора, които ще наклонят везните в България към една или друга политическа мощ. 

" Тези хора са си взели българските паспорти и са отпътували в Германия, Испания, Англия и Италия - споделя той. - Тези гласоподаватели са там. Политиката на българските посолства би трябвало да се насочи към гласоподавателите, които живеят извън Македония и България, в границите на Европейски Съюз ", изясни той.

По думите му всички знаем, че гласуването е право, само че и обвързване на жителите, които би трябвало да дадат своето мнение за ставащите неща в страната, от чиито изгоди се възползват те в последна сметка. ".

Запитан какво ще се промени в България след парламентарните избори, Перев сподели, че очаква да се сформира държавно управление, само че не и непременно. Защото, по негови наблюдения, не вижда подготвеност която и да е партия или коалиция да направи отстъпки от към този момент декларираната си позиция. И все пак, " от политиците постоянно може да се чакат изненади ", счита Владимир Перев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР