И тъй като времето вече се стопли, нека да обърнем

...
И тъй като времето вече се стопли, нека да обърнем
Коментари Харесай

Сладки изкушения с череши

И защото времето към този момент се стопли, дано да обърнем внимание на плодовете. Черешите са прелестен избор за сателит на трапезата, само че освен като плодове, а и приготвени на сладкиши. И макар, че времето е топло, в никакъв случай не е късно за един в действителност апетитен сладкиш, пък бил той с череши, ягоди, круши и т.н

Сладкиш с череши

 Сладкиш с Череши

Необходими артикули: ½ кг череши, 1 пакетче масло, 2 яйца, 2 с.л кисело мляко, 1 ч.ч захар, 1 ½ брашно, бакпулвер.

Начин на подготвяне: първо почистваме черешите от костилките и ги оставяме встрани. Разбиваме маслото и захарта, след което започваме да прибавяме яйцата, само че едно по едно. След това слагаме млякото, последователно цялото брашно и бакпулвера. Всичко това изсипваме в авансово намазнена тавичка, а от горната страна нареждаме черешите. Печем до подготвеност на към 180 градуса, в авансово загрята фурна. По предпочитание най-после, откакто изстине, поръсваме с пудра захар.

Черешов кекс

 Черешов Кекс

Необходими артикули: за блата са ви нужни 2 с.л захар, 2 яйца, 2 с.л разтопено масло, 6 с.л орехи ситно смлени, 2 с.л какао.

Необходими артикули за крема: 2 ½ ч.ч череши, 1 кутийка сладкарска сметана, желатин.

Начин на подготвяне: разрушаваме захарта и яйцата, след което последователно прибавяме всички артикули, бъркаме до момента в който се получи тестото. След това би трябвало да изсипем в тава, авансово намазнена и да изпечем на умерена фурна.

 Плодова Салата с Череши

Желатинът през това време разтваряме в малко вода и смесваме със сметаната, най-после прибавяме нарязаните на половинки и без костилки череши. След като извадите блата, разстелете от сметаната. Накрая нарежете на дребни квадратни пасти.

Последното ни предложение е повече от елементарно и по едно и също време с това е доста вкусно. Винаги можете да промените някои от плодовете, както и да изключите сметаната. Но в случай че приготвите десерта по този начин, ще се уверите, че е доста апетитен:

Плодова салата

Необходими артикули: сметана, по 1 ч.ч малини, череши, касис, 2 с.л мед, 2 с.л лимонен сок

Начин на подготвяне: плодовете се намачкват, като преди този момент отстранявате костилките от черешите. Следва да сложите разтопения мед и лимоновия сок и добре да ги разбъркате. Всичко това се поставя във високи чаши, като слагате малко плодове с мед, след това сметана, още веднъж плодове и така нататък Сервира се охладено.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР