И след енергийната към политическата криза, в която се оказа

...
И след енергийната към политическата криза, в която се оказа
Коментари Харесай

Преди извънредните избори: Възможно ли е сформирането на широка коалиция?

И след енергийната към политическата рецесия, в която се оказа страната, откакто Българска социалистическа партия върна третият мандат и стана ясно, че още веднъж би трябвало да отидем до урните за следващите предварителни избори. Възможно ли е да бъде основана по-широка предизборна коалиция или всеки от играчите на политическата сцена ще се явява независимо, са част от въпросите преди идния избор.

Настимир Ананиев от Политическа партия е на мнение, че обединенията е по-вероятно да се случат след изборите, а не преди този момент. По думите му те би трябвало да са без взаимни отстъпки.

" Ние имаме разнообразни формати в нашата коалиция, в която ще вземем решение по какъв метод да се явим. Няма проблем всяка една групировка да излезе и да каже " желаеме да създадем коалиция ". Ние имаме доста ясни идеологически правила, които са близки до тези на Демократична България. Работихме добре в този парламент.За мен персонално е най-важно да се измисли формула, при която едно бъдещо болшинство ще има най-вече народни представители, тъй като видяхте какво стана в 47-ото Народно заседание. Нас ни се наложи да създадем четворна коалиция и взаимни отстъпки,които се видя,че в действителност в действителност са били взаимни отстъпки. а има подобен народ подведоха и хората от митинга.

Лидерът на ГЕРБ пък нападна някогашните ръководещи,че доста обичали да жигосват с кой може и с кой не да беседва. Каза, че партията му ще договаря единствено с партии които одобряват 6-те закона, препоръчани през днешния ден от ГЕРБ за диверсификация на доставките на газ и нуклеарно гориво,за таван на цените на горивата и за завършек на спекулациите с тока, за рационализация на армията с нови изтребители и за правосъдна промяна.

" Това ще бъдат нашите линии с кой ще поддържаме или управляваме дружно тъй като никой от тези проблеми държавното управление не реши ", съобщи Бойко Борисов.

Лидерът на " Възраждане " пък разгласи,че партията му ще се бори да е първа политическа мощ на идните избори. Според Костадин Костадинов сегашните ръководещи целят да вкарат България във война.

" Очакванията ни са " Възраждане " да бъде първа политическа мощ. Затова се борим. Ние се борим, не просто да отидем и да спечелим изборите, ние се борим България да продължи да съществува. Ние отиваме на война. Ние не отиваме на избори, ние отиваме на война. Тези хора, в случай че ние загубим тези избори, ще ни вкарат във война. Не знам дали го разбирате, ще ни вкарат във война. Няма да се поколебаят да го създадат това нещо. Те по тази причина са конфигурирани. И по тази причина вършат всичко належащо, в случай че не ни вкарат във война, да доунищожат българската стопанска система. Както виждате сега, обстановката с газа го демонстрира. Вчера излезе една апокалиптична прогноза на ръководителя на Асоциацията на индустриалния капитал Велев, който сподели, че се чака, в случай че по този начин не престават нещата, редуциране на 250 000 хиляди работни места. На процедура това държавно управление и тези партии ни оповестиха война. Другите, които претендираха да бъдат съпротива - ГЕРБ и Движение за права и свободи, те са в същата обстановка.

По думите му " Възраждане " няма с кого да създадат коалиция, с изключение на с българския народ.

В ефира на Българска национална телевизия на въпроса дали биха приели подадената от Бойко Борисов ръка за промени Стоян Михалев от Демократична България отговори по този начин:

" Това е все едно да ме питате подготвени ли сме с Борисов да преборим Борисов ".

Той не даде категторичен отговор допустима ли е коалиция на Политическа партия и ГЕРБ.

" Силно се надявам това да не се случи. Това ще е доста огромно отчаяние за всички хора, излезли по площадите ".

Станислав Анастасов от Движение за права и свободи в ефира на Българска национална телевизия съобщи,че имат доста общ език с " Да, България ", само че са си останали единствено с говоренето през последната година. А Михал Камбарев от Политическа партия изцяло отхвърли възмжна коалиция с ГЕРБ, като съобщи, че те " осъзнават, че към този момент са история ".

Ще има или не предизборни обединения и какви ще бъдат те - въпросът към този момент с доста незнайни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР