Бойко Борисов отправи обръщение към всички политически партии като заяви,

...
Бойко Борисов отправи обръщение към всички политически партии като заяви,
Коментари Харесай

Бойко Борисов предложи на партиите програма с приоритети за бъдещо управление

Бойко Борисов насочи послание към всички политически партии като съобщи, че ГЕРБ са подготвени да ръководят с всички, които са подготвени да се обединят към стратегия избрани цели.

" Ще управляваме единствено с партии, или в случай че народът ни разгласи за съпротива, единствено в случай че първият закон е 100% диверсификация от Газпром. И без, и със държавно управление, без значение - 100% диверсификация ".

Още в този момент служебното държавно управление в случай че желае, може да разгласи търг за дълготрайни доставки на газ за 10 години, с цел да има изясненост за семействата, съобщи Борисов. Освен това, по думите му, доста български компании към този момент могат да доставят газ.

" Трябва да се съседоточим в добива на български газ - Хан Аспарух, Силистар, шистов газ - към този момент технологиите са нови и не се ползат химикали. Партии, които са подготвени да поддържат това, са наши съдружници ", съобщи Борисов.

Той изброи още пет целта на ГЕРБ:
Таван на цените на горивата - 2.70Поръчка на вторите изтребители F-16100% диверсификация на съветското дрено гориво и създаване на нови нуклеарни мощности.Да спрат издевателствата с цената на токаСъдебна промяна
С предложенията си на процедура Борисов загатна, че ГЕРБ са подготвени да ръководят с партии като " Продължаваме промяната и " Демократична България ". По думите му в този момент партиите доста обичат да жигосват с кого може и с кого не може да се вършат обединения.

" Можем да стигнем и до правосъдна промяна, въпреки че от разбрахме, че съдебанта промяна за тях е една бухалка. В момента, в който решат, че ще вършим същинска правосъдна промяна, сме подготвени на кръгла маса ", сподели още Бойко Борисов.

Пресконференцията можете да гледате тук





Делян Добрев изнесе данни, че страната ни евентуално няма да има задоволително количества газ за зимата макар контрактуваните нови доставки и сподели писмо, изпратено от " Булгаргаз " до Българския енергиен холдинг.

" Най-интересната информация е, че шефът на " Булгаргаз " споделя, че за месеците октомври, ноември и декември дефицитът на газ в България е надлежно 1.8 млн., 2.1 млн. и 2.7 млн. mWh. В идващото изречение се споделя, че за този интервал трите танкера биха задоволили търсенето в България с 1 милион. т.е., на нас не ни стигат сред 2 и 3, а вероятно от танкерите ние ще имаме 1 милион мегаватчаса ", сподели Добрев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР