И природозащитниците заявиха, че ще протестират по време на европредседателството.

...
И природозащитниците заявиха, че ще протестират по време на европредседателството.
Коментари Харесай

И природозащитници ще протестират по време на европредседателството заради втория лифт в Банско

И природозащитниците обявиха, че ще стачкуват по време на европредседателството. Причината - решението на Министерския съвет, което даде зелена светлина за градежа на втори въжен превоз в Банско на територията на Природен парк " Пирин ".

Експертът в организацията " Световен фонд за дивата природа " Катерина Раковска сподели за " Хоризонт " по БНР, че организацията ще апелира решението пред Върховния административен съд, откакто то бъде публично оповестено, защото за в този момент имат информация за решението единствено от медиите. Тя добави, че ще има нови митинги, с изключение на днешния пред Народно събрание, и ще се постараят те да са по време на председателството ни на Съвета на Европейски Съюз.

В същото време поданици на Банско блокираха път Е-79 с искане кабинета да разреши построяването на линията, което да понижи големите опашки на настоящия
кабинков въжен превоз и изцяло да усъвършенства изискванията за ски туризъм.

Министър-председателят в това време съобщи, че вторият въжен превоз в курорта ще бъде стартират, откакто бъде утвърден обстоен проект за ръководството на естествения парк. Според ръководещите решението за втори въжен превоз е в интерес на стопанската система и природата. Борисов се опита да успокои природозащитниците, обещавайки, че всяко капиталово желание, което ще се ползва в Пирин, ще минава и на екологична оценка и оценка за съгласуемост, както и всички нужни и указани в закона дейности.

Приемането на противоречивото решение за естествения парк разтресе връзките в съдружното държавно управление. Лидерът на Патриотите Валери Симеонов, който бе труженик на разширението на ски зоната в града, съобщи преди време, че даже " не желае да вижда премиера Борисов ". 

По време на семейството ни на Съвета на Европа се чака на митинг да излязат и чиновници на Министерство на вътрешните работи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР