И от дипломацията, и от финансовото разузнаване на Съединените щати

...
И от дипломацията, и от финансовото разузнаване на Съединените щати
Коментари Харесай

Вече Всичко Е Ясно! Ето Кой Е Българинът, Който Е Гушнал 140 Милиона Евро От Венецуела! Видео

И от дипломацията, и от финансовото разузнаване на Съединените щати службите получили сигнал - в българска банка са превеждани милиони евро в доверителна адвокатска сметка. „ За да могат да бъдат основани подсметки на съответни клиенти, по които да постъпват паричните преводи от Венецуела, и от които тези парични средства да бъдат трансферирани на разнообразни учредения, нямащи нищо общо с адвокатската активност като закупуване на храни, финансиране на спортна федерация и така нататък ”, изясни основният прокурор Сотир Цацаров.

От България парите са превеждани към разнообразни страни. По информация на NOVA от юрист Цветан Цанев, който има българско и още няколко поданства. „ Лицето, което е открито като титуляр на сметката, живее в разнообразни страни, тъй че все още не е на територията на България ”, сподели ръководителят на ДАНС Димитър Георгиев. Службите ревизират съответната банка, в която са били превеждани парите, макар че сметката е била открита законно. С помощта на Българска народна банка преводи от Венецуела се ревизират и за цялата банкова система - макар че няма други съответни сигнали.

„ Взети са всички ограничения за това, тъй като остатъчните средства, които са в значителен размер по тези сметки, към този миг да бъдат сложени под цялостен надзор и да не се разреши напускането им на страната с недействителни учредения ”, сподели Цацаров. А Съединените щати работят дружно с ДАНС по случая. „ Причината за срещата беше сериозната потребност да спрем незаконния трансфер на средства, които поддържат противозаконната власт във Венецуела ”, съобщи американският дипломат у нас Ерик Рубин. В неделя венецуелският народен представител Карлос Папапрони, доближен до краткотрайния президент Хуан Гуайдо, написа в Twitter, че „ брокерска къща в България, се употребява за плячкосване на венецуелски пари ”. Дали тази информация има връзка с съответната сметка, запорирана от службите, щяло да се разбере по-нататък. “Kогато бъдат проследени преводите в последните седмици, ще стане ясно до каква степен тези преводи имат връзка - и техният интензитет и количество - с развиването на политическата обстановка във Венецуела ”, сподели основният прокурор.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР