И мъжкият, и женският национален отбор по волейбол извадиха късмет

...
И мъжкият, и женският национален отбор по волейбол извадиха късмет
Коментари Харесай

Двоен късмет за България в жребия за Евроволей `23

И мъжкият, и женският народен тим по волейбол извадиха шанс при тегленето на жребия за европейските шампионати през 2023 година България е съдомакин на мъжкия шампионат дружно с Италия, Северна Македония и Израел (28 август - 16 септември). При дамите шампионатът ще се организира също в четири страни - Италия, Белгия, Германия и Естония (15 август - 3 септември).

Церемонията по разпределение на 24-те финалисти при всеки пол беше извършена довечера в Неапол. Като наш дипломат на сцената в емблематичния спектакъл " Палацо Реале " излезе играещият за италианския " Верона " Алекс Грозданов.

При мъжете тимът ни, който от Нова година ще бъде воден от Пламен Константинов, оглави група В, мачовете от която ще се играят в зала " Конгресна " на ДКС във Варна. Съперници на нашите волейболисти в Морската столица ще бъдат европейският вицешампион Словения и тимовете на Финландия, Украйна, Хърватия и Испания.

За етапа на елиминациите ще се класират първите четири отбора от всяка група. В България ще се играят четири от осемте 1/8-финала, както и два от четирите 1/4-финала. Финалната четворка ще бъде в Италия.

 

Жребий за Евроволей `23 (мъже)

Група А: (Рим, Перуджа, Анкона, Бари, Болоня)

Италия, Швейцария, Сърбия, Германия, Белгия, Естония

Група В: (Варна)

България, Финландия, Словения, Украйна, Хърватия, Испания

Група С: (Скопие)

Северна Македония, Черна гора, Полша, Нидерландия, Чехия, Дания

Група D (Тел Авив)

Израел, Румъния, Франция, Турция, Португалия, Гърция

 

При дамите отборът на България със селекционер италианеца Лоренцо Мичели също попадна в група В, където са още актуалният европейски първенец Италия и тимовете на Румъния, Хърватия, Босна и Херцеговина и Швейцария. Срещите от този поток ще се играят в четири италиански града - Верона, Монца, Торино и Флоренция.

Регламентът е същият - първите четири тима от всяка група ще се класират напред към елиминационната фаза, която ще включва 1/8-финали, 1/4-финали, 1/2-финали и мачове за медалите. Домакин на финалната фаза при дамите също ще бъде в Италия.

 

Жребий за Евроволей `23 (жени)

Група А: (Гент, Брюксел)

Белгия, Словения, Сърбия, Полша, Украйна, Унгария

Група В: (Верона, Монца, Торино, Флоренция)

Италия, Румъния, България, Хърватия, Босна и Херцеговина, Швейцария

Група С: (Дюселдорф)

Германия, Азербайджан, Турция, Чехия, Швеция, Гърция

Група D: (Талин)

Естония, Финландия, Нидерландия, Франция, Словакия, Испания

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР