И германските власти обмислят да въведат задължителна ваксинация срещу Covid-19.

...
И германските власти обмислят да въведат задължителна ваксинация срещу Covid-19.
Коментари Харесай

И Германия върви към задължителна ваксинация

И немските управляващи обмислят да вкарат наложителна имунизация против Covid-19. Днес следва първия спор в долната камара на Народното събрание за съставянето на законопроекта. Идеята среща съпротивата както на политиците, по този начин и на елементарните германци.

Защо Германия желае да вкара наложителни ваксини?

Правителството се тормози, че възходящите инфекции от ковид и рискът от нови варианти  ще се задържат прекомерно дълго и това към този момент претрупало опциите на здравната система да реагира съответно по отношение на всички пациенти. Затова до идната есен и зима процентът за имунизация би трябвало доста да се усили. В Германия към 75% от популацията към този момент е ваксинирано с най-малко една доза против вируса и това е по-малко по отношение на други западноевропейски страни като Франция, Испания, Италия и Холандия надлежно с 80%, 86%, 83% и 77%.

Кога и по какъв начин Германия възнамерява да вкара наложителната ваксина?

Канцлерът Олаф Шолц сподели, че към този момент е почнала парламентарната процедура за закона, който прави имунизацията против Covid-19 наложителна. Проектозаконът би трябвало да бъде подготвен за гласоподаване в Народното събрание до март. Не е ясно обаче дали мярката може да събере болшинство. Някои депутати от Зелените и про-бизнес насочените Свободни демократи, които са съдружни сътрудници на социалдемократите на Шолц, са срещу. 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР