И 4-те партии, които водят преговори, имат интерес да няма

...
И 4-те партии, които водят преговори, имат интерес да няма
Коментари Харесай

Политолог каза може ли да има устойчиво мнозинство

„ И 4-те партии, които водят договаряния, имат интерес да няма повече предварителни избори. “ Това разяснява пред bTV политологът Димитър Ганев.

„ Защото има такива с по-ниски резултати от предходните избори, а в Политическа партия са вперени всички погледи и всички като че ли чакат от тях вдишване на отговорност за сформиране на кабинет “, счита още той.

Според него може да имаме стабилно болшинство най-малко в идващите няколко месеца.

При предполагаем неуспех на първия мандат, може да последва връчване на втори за ГЕРБ, която няма да получи поддръжка в това Народно събрание и ще се стигне до трети, който може да е избавителен, само че доста огромни шансове има да се случи кабинет с първия мандат, счита още Ганев.

По думите на Петър Чолаков формулата на съдружното съглашение - Политическа партия подписва с всеки един съдружен сътрудник поотделно - е заимствана от света на бизнес договарянията.

" Това, което политологията споделя за идеалния вид министър-председател, е един " пазарящ се " министър председател в такава обстановка, човек, който може да лавира сред доста разнообразни ползи. Мисля, че опитът на хора като Кирил Петков и Асен Василев ще бъде много потребен “, изясни той.

„ Тази форма е по-удачна за някои от обединенията, нелесно ще е на част от Демократична България да обяснят, че ще подписват съглашение с Българска социалистическа партия, някой ще подсети на Трифонов, че е казвал, че коалиция с ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи в никакъв случай няма да направи. Такива двустранни договорености избавят ситуацията, и обединенията ще могат да споделят, че са в коалиция с Политическа партия за избрани политик “, добави Ганев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР