Художничката от Индия Манан Чатурведи, която е родила 3 собствени

...
Художничката от Индия Манан Чатурведи, която е родила 3 собствени
Коментари Харесай

Индийка осиновила 105 деца, за да заслужи благословията на Боговете

Художничката от Индия Манан Чатурведи, която е родила 3 лични деца, е осиновила още 105, с цел да стигне магическата численост 108, определяна в индийските вярвания като харшад или огромна наслада.

108 е число, натоварено със мощна символика в индийската митология. Молитвените броеници на индийците да вземем за пример неслучайно са с тъкмо 108 мъниста.

За цифрата се споделя, че е пътна карта за индивида. То е цяло число, което не се дели на сумата от неговите числа и по тази причина на санскрит се назовава харшад или огромна наслада.

Индуизмът споделя, че божествата са тъкмо 108, като всяко едно от тях е със характерно име.

За да си завоюва благословията на боговете и да заслужи безконечен живот на своята душа, 42-годишната Манан осиновява 105 индийчета и по този начин децата, които отглежда, стават тъкмо 108.

Наричана е от всички Ангелът на любовта, тъй като дава дом на доста бездомни деца. Тя се занимава с изобразяване и даже си провежда маратони, в които от време на време не спи по 48 часа, с цел да рисува.

Децата ѝ идват от разнообразни райони на Индия и преди да се реалокират в къщата ѝ, са живели по гари, бунища и даже тоалетни.

При Манан с изключение на заслон са получили облекла, храна и са почнали постоянно да посещават учебно заведение. Малчуганите обаче споделят, че най-големият подарък са всекидневните обятия, които получават.

 Манан Чатурведи

Художничката е омъжена, а брачният партньор ѝ я поддържа в делото ѝ. По-големите деца оказва помощ с развъждането на по-малките, а и постоянно се намират доброволци, които да облекчат фамилията в домашните отговорности.

Доброволци дружно с осиновените деца оказват помощ и за печелено на пари. Голяма част от тях се занимават с изкуство и продават свои картини, картички или ръчно направени предмети на локалните индийци и туристи.

Благотворителността на Манан обаче не стопира до тук, като тя възнамерява и изграждане на дом за 2500 бездомни в щата Раджастан, надявайки се положителните ѝ каузи в този живот да донесат мир и покой на душата ѝ.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР