Хроничната умора и непрестанната сънливост съпътстват много хора, особено през

...
Хроничната умора и непрестанната сънливост съпътстват много хора, особено през
Коментари Харесай

Хранене при хронична умора през зимата

Хроничната отмалялост и непрестанната унесеност съпътстват доста хора, изключително през зимните месеци. Най-добрият метод да се преборите с това, са леките промени, които може да извършите в менюто си.

Зимата пристигна, а в студените дни тялото ни се нуждае от по-малко О2. Поради това всички наши органи са склонни да заспят доста по-лесно. За да избегнете това, е нужно да ги подхранвате с желязо. То оказва помощ на клетките още веднъж да стартират да дишат, което ще спре желанието за сън.

Всеки възрастен се нуждае от 18 мг желязо на ден. То може да бъде намерено в яйчения жълтък и аленото месо. Най-големи дози се откриват в говеждия черен дроб. 200 г от него на ден обезпечава ежедневната доза.

Сред аргументите за хронична отмалялост място намира и незадоволителното количество въглехидрати. Това води до зимна унесеност. В този случай тялото напълно обосновано търси нещо сладко.

Захарта покачва равнището на глюкозата, само че резултатът е временен. За да не попаднете в този капан, заменете шоколада с овесена каша.

 Хранене при хронична отмалялост през зимата

Зърнените артикули и най-много булгурът са измежду наложителните храни за зимата. Те имат способността да зареждат тялото с сила за повече време. Една постоянна закуска с тях ще ви държи будни най-малко за няколко часа.

Напитките през зимата са от изключително значение за това да се усещаме бодри. Заложете на витаминозните чайове, шипкови отвари и ягодови сиропи.

Винаги избирайте храните, които съдържат витамин С. Освен че лекува хроничната отмалялост, той ще укрепи имунитета ви и ще ви приготви за идните студени дни.

Не правете грешката да увеличавате кафето, с цел да преборите възприятието за унесеност. Честата му приложимост има способността да изтощава нервната система, което още повече изморява тялото и организма.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР