Хризантемата е едно от най-популярните и харесвани есенни цветя. Расте

...
Хризантемата е едно от най-популярните и харесвани есенни цветя. Расте
Коментари Харесай

Да си отгледаме хризантема

Хризантемата е едно от най-популярните и харесвани есенни цветя. Расте елементарно и цъфти в огромни количества в края на лятото и есента. Формата и размерът на хризантемата варират от тип до тип. Има джуджета, гъсти храстовидни хризантеми, постоянно употребявани като маргинални растения, междинни сортове, до 50 см височина и 1 метър височина.

Последните цъфтят късно и се нуждаят от опора, тъй като израстват доста високи. Особено атрактивна е сферичната хризантема, завършена като елегантна цветна топка.
 Цветята, които ще ви донесат шанс Цветята, които ще ви донесат шанс
Всички знаем какъв брой са красиви цветята за декорация на дома. Тяхната деликатност и тактичност могат да окажат въздействие върху нашите страсти и въ...

От края на месец август до началото на месец октомври саксийните хризантеми цъфтят с луксозни цветове, които се събират в кошници. Ако са засадени в саксии, хризантемите могат да доближат височина до 30 см.

На какво място и в каква почва могат да се отглеждат?

Добре е за хризантемите да бъде избраво място със мощна слънчева светлина, тъй като влажността и сянката не се отразяват добре на тези цветя. Тяхната почва би трябвало да е цялостна с хранителни детайли и да има пропускливост на вода и въздух. Особено подобаваща е кисела или леко неутрална почва. Хризантемите нормално порастват на съвсем всички типове почви без глинестите.

Процес на засаждане

Най-доброто време за засаждане и трансплантация на хризантеми е ранна пролет. След като отмине последната слана, можете да изнесете растенията на открито. Засаждането непосредствено в градината се прави най-добре в края на май-началото на юни, когато почвата към този момент е топла. Почвата би трябвало да бъде наторявана авансово, с цел да се подхрани и да създаде малко киселина.
 Няма да повярвате какво символизират хризантемите Няма да повярвате какво символизират хризантемите
Едно от най-характерните и обичани есенни цветя в действителност носи доста символика. Родом от Китай, за хризантемата се има вяра, че притегля сем...

Почвата се навлажнява и почвата към растенията се уплътнява след засаждането. Може да се полива с разтвор, който форсира образуването на корени. Засаждането през есента също е допустимо, само че разсадът е сензитивен на мраз и би трябвало да бъде предпазен. Дълбочината на засаждане в градината не би трябвало да надвишава 40 см. Изберете сянка и хладно време за засаждане, рано заран или вечер.

Наторяване и поливане

Хризантемите обичат влагата, само че не и преовлажняването на почвата, тъй като това може да провокира гнилостен развой на корена. Може да ги поливате единствено при прекомерно мощна суша. През лятото също е добре постоянно да се поливат, а по време на разцвет даже имат повече потребност от нея. Може да се употребява престояла или дъждовна вода за тяхното поливане, само че би трябвало да се внимава листата да не бъдат намокряни. Когато хризантемите са в интервал на деен напредък е добре да се натоварят с препарат, който съдържа калий и азот.

Подрязване на цветята

Ако хризантемите прецъфтят, би трябвало изсъхналите цветчета да се отстранят като се освободят пъките под тях. След това, когато и останалата част от растението прецъфти, може да го подрежете до 15 сантиметра и засадите в почвата. Ако върховете бъдат прещипани,това ще помогне за обилния им разцвет и по този начин ще се образува гъсто и добре разклонено цвете.
 Кое е най-продаваното цвете в България? Кое е най-продаваното цвете в България?
Хризантемата е най-продаваното цвете в България, сподели през днешния ден флористът Ивайло Иванов при откриването на ревюто " Гранд Флора " във Вар...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР