Хранителният режим 80/20 не е диета. Той се описва най-лесно

...
Хранителният режим 80/20 не е диета. Той се описва най-лесно
Коментари Харесай

Хранителен режим 80 на 20 - новата ни любима диета

Хранителният режим 80/20 не е диета. Той се разказва най-лесно като метод за смяна на режима на хранене, който благоприятства понижаване на телесното тегло.

При 80/20 се съблюдава следният принцип. През 80 % от времето човек се старае да се храни оптимално здравословно, а през останалите 20% може да си разреши да се наслаждения на обичана за него храна, била тя питка, баница, спагети, парче торта или някои и друго пиво.

Това значи, че в случай че човек се храни приблизително три пъти на ден, то тогава тези 20% се равняват на 4 свободни хранения седмично.

 g pxhere.com

Много известни персони по целия свят разказват този хранителен режим като елементарно осъществим. Те изясняват, че в живота човек мъчно може да бъде на 100% и да може да съблюдава всички правила, допълвайки, че 80 % е много по-постижимо.

Здравословното хранене в днешно време става метод за живот при доста хора. Консумацията на повече плодове и зеленчуци, по-малко мазнини и стеснен банкет на въглехидрати способства поддържането здравето на организма, както и неговото телесно тегло.

 g pxhere.com

Тези здравословни привички, които се добиват при съблюдаване на хранителния режим 80/20, защищават от поява на високо кръвно налягане, високи равнища на холестерола в кръвта, както и от метаболитен синдром.

Той е резултат от затлъстяване на организма, при което се нарушава обмяната на веществата, стигайки се до развиването на диабет и сърдечносъдови болести.

 g pxhere.com

В книгата, описваща режима, се предлага в 80% от времето да се употребяват протеини, идващи от риба или пилешко месо, непреработени пълнозърнести храни, нискомаслени млечни артикули, както и пресни плодове и зеленчуци.

От значение е и методът на подготвяне на храната, като е желателно да се изключи потреблението на пържени храни.

 g pxhere.com

И с цел да се реализира отслабващият резултат, не прекалявайте с тези 20%.

Възнаградете се за напъните, хапнете сладко, тестено, само че въпреки всичко се ограничавайте в количествата.

 g pxhere.com

Виж още:
Какво съставлява средиземноморската диета (и по какъв начин да я спазваме) Тридневна „ военна “ диета топи килограми, включва и сладолед Най-ефикасната диета включва... Истината за кетонната диета или за какво е значимо да прилагаме лечебния апетит Ядеш обичаните си неща и отслабваш - чудото на 90-дневната диета Лунна диета 2018-та - по какъв начин етапите на Луната оказват помощ да пречистим тялото си
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР