Хранителните добавки са самостоятелни храни или се прибавят допълнително, за

...
Хранителните добавки са самостоятелни храни или се прибавят допълнително, за
Коментари Харесай

Хранителни добавки за сън - кои са най-добрите на пазара?

Хранителните добавки са независими храни или се прибавят в допълнение, с цел да допринесат оптимално в пълноценната функционалност на организма. Техните изгоди са разнородни, като съществуват добавки съгласно разнообразни потребности или здравословни проблеми. Има специфични добавки срещу стрес, както и при съществуване на проблеми със ставите, костите, зрението, дихателните пътища, диабет и др.

Проблемите със съня са постоянно срещано събитие, чието значение не е за подценяване. Липсата на пълностоен сън се отразява в последици като нараснал стрес, терзание, възприятие на отмалялост, нетрудоспособност и други Затова се създават специфични добавки за сън, които да спомогнат за разрешаването на този проблем. Ето кои са най-хубавите хранителни добавки за сън:

Витамин B6

Този витамин е формиран детайл от множеството хранителни добавки, предопределени за възстановяване на съня. Той понижава доста чувството за изнемощялост и отмалялост. Освен това, този витамин поддържа естествени равнища на психологичната функционалност, подкрепя метаболизма, способства в производството на сила и открива електролитния баланс.

Билкови добавки

Билките като глог, маточина и пасифлора работят извънредно удобно при проблеми със съня. Те имат мощен успокоителен резултат при случаи на нервна възбуденост. Освен това, тези билки понижават равнищата на стрес, безпокойствие и тревога. Също по този начин те спомагат за естественото действие на сърдечната система и усъвършенстват качеството на съня.

 магнезий за добър сън

Магнезий

Магнезият е скъп детайл в състава на питателните добавки, подпомагащи положителния сън. Той работи извънредно дейно при демонстрация на признаци като безпокойствие, хронична отмалялост, стрес, магнезиев недостиг, унесеност, нервност и раздразнителност.

Пасифлора

Това е растение, от което се добива мощен дестилат, съдействуващ при проблеми на бодърствуване или стрес. То демонстрира седативно деяние, като облекчава признаци на тревога, раздразнителност, нарушен сън, неспокойствие и т.н.

Мелатонин

Това вещество се създава по натурален път от епифизната жлеза, която го отделя в мозъка. Недостатъчните равнища на мелатонин в организма нарушават качеството на сън и предизвикват чувство за отмалялост и изнемощялост. Затова присъединяване на мелатонин в питателните добавки за сън е жизненоважно. Това вещество съумява да възвърне естествения баланс в цикъла бодрост и сън.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР