Храните, известни като джънк фууд (junk - отпадък; food -

...
Храните, известни като джънк фууд (junk - отпадък; food -
Коментари Харесай

Пълнеем ли от джънк фууд

Храните, известни като джънк фууд (junk - отпадък; food - храна), съдържат високи количества мазнини и въглехидрати.

Те водят до неочакван прилив на захари, освобождение на хормони, предизвикващи възприятие на благополучие, карат ни да се усещаме енергични. Този резултат бързо понижава и организмът усеща възприятие на апетит, с цел да поддържа равнищата на кръвната захар високи.

Друга последица от тази нездравословна храна е резултатът на празната калория. Засищаме се за къс интервал от време, след което огладняваме още веднъж. Организмът гладува, търсейки нужните хранителни субстанции, нужни му за реализирането на значими физиологични процеси.

Лесно е да се пристрастим към яденето, консумирайки джънк фууд. Ефектите от тази нездравословна храна могат да бъдат недохранване, бързо наддаване на тегло, нараснали равнища на холестерол, отмалялост и липса на централизация, риск от сърдечно-съдови болести, меланхолия, кожни проблеми, кариес на твърдите зъбни тъкани, чернодробни болести, нараснал риск от диабет и т.н.

Терминът джънк фууд се отнася за всяка храна, която е с високо наличие на калории и наситени мазнини, сол или захар, като цяло - с дребна хранителна стойност. Обикновено тези храни съдържат и спомагателни нездравословни субстанции - натриев глутамат. Поради тези аргументи джънк фууд-ът води до затлъстяване.

За страдание, тази храна нормално е комфортна, евтина, вкусна и извънредно пристрастяваща. Примери за джънк фууд са чипсът, хамбургерите, пържените картофи, бисквитите, бонбоните и доста други.

 Пълнеем ли от джънк фууд

Затлъстяването нормално произтича от детските привички. Още в ранната възраст децата се пристрастяват към джънк фууд-а, заменяйки с него здравословната храна, нужна им за вярно развиване и положително здраве.

При тези от тях, които използват по-често нездравословната храна, се следи по-малка дълготрайност на задържане на вниманието, по-слаба костна конструкция, растежни проблеми, поява на кариеси в зъбната редица и така нататък

Хранителните привички би трябвало да се трансформират още в ранните години. Нездравословното хранене в детската възраст води до проблеми с метаболизма за в бъдеще.

Факт е, че два пъти повече хора умират годишно от сърдечно-съдови болести, породени от затлъстяване, в сравнение с от рак.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР