Храните, богати на омега-3 мастни киселини понижават опасните триглицериди в

...
Храните, богати на омега-3 мастни киселини понижават опасните триглицериди в
Коментари Харесай

Подарете си здраве с едноседмична диета, богата на омега-3

Храните, богати на омега-3 мастни киселини намаляват рисковите триглицериди в кръвта и пречат на образуването на плаки в артериите.

Хроничният стрес и избягването на непотребните килограми е извоювана борба против редица болести.

Наднорменото тегло стопира кръвообращението поради натрупването на мастни плаки в кръвоносните съдове, което води до повдигане на равнището на неприятния холестерол.

Храните с омега-3, са рибата, плодове, зеленчуци, пълнозърнести артикули, чесън, лук, лимони, месо, яйца, овче и козе сирене. Най-богати на есенциални мастни киселини са орехите, сьомгата, скумрията, лененото семе, соята, рапичното и ореховото олио, сардините.

Едноседмичната диета с омега-3 спомага за пречистване на токсините и нездравословните плаки от организма, зареждайки го със здравословните омега-3 ненаситени мастни киселини и потребни атиоксиданти. В нея не се загатват калории и грамажи, тъй като на първо място е здравословна, тя прочиства и внася в организма потребни субстанции, подобрявайки нашето здраве.

Диетата с храни с омега-3 е подобаваща за всички, а най-много за сърдечносъдовите болести, хипертония, диабет, затлъстяване и понижаване на неприятният холестерол. Някои от съставките могат да бъдат сменени с сходни на тях хранителни артикули съгласно усета и сезонния интервал.

Разгледайте галерията горе и вижте какво е менюто през всеки един ден от седмицата. Не пропускайте и специфичните ни препоръки най-после.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР