Храната при домашните любимци има също толкова важно значение, както

...
Храната при домашните любимци има също толкова важно значение, както
Коментари Харесай

Кога да смените храната на домашния любимец – съвети

Храната при домашните любимци има също толкоз значимо значение, както и при хората. Те се нуждаят от разнообразно меню, което да е по усета им. Винаги обаче би трябвало да имаме поради какви реакции могат да провокират някои от храните и колкото и да са обичани на нашите животни, би трябвало да ги ограничим, Например, доста кучета обичат паучове, само че част от тях получават диария след консумация, тъй че би трябвало да ги избягвате. Преди всичко се уверете, че вашето куче или коте харесва храната си и с наслада отива до купичката си, когато чуе, че тя се цялостни. Кога обаче е време да сменим храната му?

При проблеми с козината

Диетите, богати на есенциални мастни киселини, са основен съставен елемент за поддържане на кожата на домашния любим здрава и затова козината му във върхова форма. Много храни за домашни любимци са основани предвид на подобряването на кожата и козината. Потърсете диета, съдържаща както омега-3, по този начин и омега-6 мастни киселини, с цел да направи козината на вашия домакински любим блестяща и ярка за нула време.

Ако вашият любим стане латентен

Ако той неотдавна е претърпял стресово събитие, заболяване или интервенция, разбираемо може да е малко нерешителен. Диетите с високи равнища на антиоксиданти могат да оказват помощ за усилване на имунната реакция, с цел да ускорят възобновяване на вашия домакински любим и да го изправят бързо на крайници. Не забравяйте: домакински любим, който ненадейно става вял и стартира да слабее, би трябвало да бъде прегледан неотложно от ветеринарен доктор, преди да направи промени в диетата.

Напредване на възрастта

В взаимозависимост от размера на животното, домашните любимци се смятат на междинна възраст до възрастни на към 5-7 години. И защото нашите домашни любимци остаряват, техните потребности от хранителни субстанции също се трансформират. Диетите за възрастни, да вземем за пример, нормално са с по-ниско наличие на калории, само че с по-високо наличие на фибри и постоянно имат добавки, характерни за този живот, като поддръжка на ставите и антиоксиданти.

Наднормено тегло

Ако вашият домакински любим би трябвало да загуби няколко кг, диета, особено предопределена за намаляване, ще подсигурява, че той към момента ще одобряват вярното количество съществени хранителни субстанции, витамини и минерали, до момента в който гълтам по-малко калории. Тези диети се възползват от най-новите проучвания в регулирането на тежестта на домашните любимци, с цел да подсигуряват, че вашият окосмен другар ще има по-здравословно тегло за нула време! Ако той е с наднормено тегло, най-добре е да се консултирате с вашия ветеринарен доктор за лечебно хранително решение.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР