Храната, която ядем и начинът, по който го правим, може

...
Храната, която ядем и начинът, по който го правим, може
Коментари Харесай

Първи открития за диетата на дълголетието

Храната, която ядем и методът, по който го вършим, може да дефинират до какъв брой ще изпълним генетично заложената ни вероятност за дълъг живот в положително здраве. Геронтологът Валтер Лонго от Университета на Южна Калифорния в Съединени американски щати е уверен, че има оптимална формула за хранене, която може да ни даде най-хубавия късмет да живеем допустимо най-дълго.

За да открият тази формула, Лонго и неговата колежка Розалин Андерсън от Университета на Уисконсин изследват купища научна литература от последните 100 години, а и повече - за питателните субстанции, изгодите от гладуването и генетичните предпоставки.

Изследванията им стартират от простите организми, с цел да стигнат до бозайниците, в това число несъмнено, хората. Фокусът в изследването им е връзката сред самостоятелните разлики в генетичния образ, рисковете и изгодите от другите хранителни артикули и режима на банкет.

Проучването на Лонго и Андерсън върху съществуващата литература има за цел да обезпечи солидна основа за бъдещи на практика проучвания в региона на храненето...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР