Храната е вещество, което се консумира за предоставяне на хранителна

...
Храната е вещество, което се консумира за предоставяне на хранителна
Коментари Харесай

Любимите храни на хората от цял свят

Храната е вещество, което се употребява за даване на хранителна помощ за тялото. Обикновено е от растителен или скотски генезис и съдържа съществени хранителни субстанции като мазнини, протеини, витамини и минерали.

Счита се за главен детайл за оцеляването на индивида, тъй като няма друго приемливо „ гориво ” за човешкото тяло, което може да го размени. За всеки човек храната значи доста, а тези храни са обичани и измежду най-предпочитаните от доста хора по целия свят.

Чийзкейк

 Чийзкейк

Тортата със сирене е една от най-любимите на дребни и огромни. Чийзкейкът е сладостен десерт, който се състои от един или повече пластове. Основният и най-дебелият пласт се състои от примес от меки, пресни сирена, яйца и захар. Ако има низък пласт се състои от кора или основа, направена от натрошени бисквити, грахам бисквити, сладкиши или пандишпан. Той може да бъде изпечен или недопечен, само че нормално и двата разновидността се охлаждат в ледник. Чийзкейкът е подсладен със захар и гарниран с плодове, сметана, ядки, бисквити, конфитюр и шоколадов сироп.

Пържола

Пържолата е измежду най-известните и обичани храни от хората. Обикновено пържолата е печена, на скара или на тиган. Парчето месо може да е от свинско, телешко, агнешко или говеждо и се реже перпендикулярно на гръбнака.

 Пържола

Сладолед

Сладоледът също е известна обичана храна. Състои се от млечни артикули като мляко и сметана и постоянно се комбинира с плодове, ядки и шоколад. В доста страни е желан разхлаждащ и ободрителен десерт, а най-обичан е от децата.

 Сладолед

Пържени картофи

Пържените картофки се сервират топли, меки и хрупкави и като цяло се употребяват като част от обяд или вечеря, а също по този начин може да се сервират като закуска. Пържени картофите нормално са включени в менюто на заведенията за хранене за бързо хранене. В доста страни те се сервират с някои сосове като кетчуп, майонеза, чеснов и горчица. Може да се нарежат във форма, която поискате. Има доста типове пържени картофи като типичен пържени картофи, картофи със сирене, пикантни, сладки или под формата на чипс, употребяват се като гарнитура към сандвичи и разнообразни меса и са една от най-популярните храни по света.

 Пържени картофи

Шоколад

Шоколадът се трансформира в едно от най-сладките изкушения в света, и макар че е богата на калории храна, той е и извънредно потребен. Консумиран умерено и в дребни количества, шоколадът освен ще взриви вкусовите ви рецептори, само че ще повлияе добре и на организма ви.

 Сладолед

Пица и спагети

Италианската кухня се счита за най-предпочитаната кухня в целия свят. Предлагани в доста заведения за хранене, тези две храни са на челно място в кулинарни ранглисти и в менюто на хора от всички възрасти.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР