HR-отделът на ПРАС-ПРЕС се зае с тежката задача да подскаже

...
HR-отделът на ПРАС-ПРЕС се зае с тежката задача да подскаже
Коментари Харесай

Трудоустрояване на гилдията и трудотерапия за бивши журналисти

HR-отделът на ПРАС-ПРЕС се зае с тежката задача да подскаже каква реализация биха могли да имат някои сътрудници отвън публицистиката.
Поводът - един проверяващ публицист, Миролюба Бенатова, смени специалността и се преквалифицира в таксиметров водач, като преди този момент бяха изгонени с Генка Шикерова от Нова телевизия полуелегантно и долу-горе легално.
Част от публиката и сътрудниците се подиграха на Бенатова, други я поздравиха и пожелаха триумф в новото амплоа, а някои подсетиха, че работата на проверяващия публицист е да проверява и в случай че обществото ни няма потребност от публицист като Бенатова - тъпо за това общество.
Извън тези реакции, чисто прагматично, всеки публицист от най-малкия до най-претенциозния един ден ориста може да го поведе отвън специалността - животът в социума е динамично премеждие.
Затова ПРАС-ПРЕС, правилен на пазач на професионалния морал, създаде една примерна таблица с подобаващи специалности за някои от топ-журналистите, ангажирани в нашата гласност.
***
Повелител на вибрациите
Недялко Недялков е водач в порно-журналистиката у нас, самоуверен журналист и контактьор, издател на ПИК и изобретател на вибратора като инструмент на медийната независимост.
Той не наподобява заплашен в специалността си - евентуално може да я упражнява безотговорно и свободно още доста години, Господ здраве да му дава, без значение с какви средства се финансира и какъв брой още вибратора кръстосват шпаги из досиетата и флашките му.
Но знае ли човек - някой ден може просто да му писне и да потърси друга сфера да изяви качествата си.
При такова развиване на събитията и личността - Недялков може да впрегне предприемчивостта си в основаването на секс-шоп и порно студио с задача за отбрана на интимния морал и нравствената хигиена на нашата християнска цивилизация.
В това си качество - притежател на секс-шоп и честен порнограф, Недялков още веднъж може да поддържа Иван Гешев, с което ще даде едно ново измерение в поддръжката на единствената кандидатура за Главен прокурор.
Дилър на материал
Ако не престават да товарят Емил Кошлуков с черна работа - примерно да слеят Българска национална телевизия и БНР и той да ги оглави, нищо чудно да прегрее и да си избере по-свободна специалност. Напук врагу и на инат идиотите, в един миг той ще плюе на всичко, ще се изсекне на кръв и ще стане дилър.
Това не е специалност за всеки, само че и Емил Кошлуков не е кой дае - всеки рационален Бос би трябвало да му гласоподава доверие. За тази специалност не се изисква стаж в телевизия “Алфа ”, въпреки че е целесъобразен.
И без значение какво съответно ще пласира - въздействие или бяло брашно, Кошлуков в никакъв случай няма да е елементарен дилър, който се ослушва по кьошетата с внезапни придвижвания.
Баничарница “По пантофи ”
Известната поетеса на медийната обич Валерия Велева също гори безрезервно и сполучливо в специалността, само че в случай че нещо я прокуди от публицистиката, постоянно може да остане на една фурна разстояние и да отвори сладкарница с баници и сармички.
Баниците и сармичките на Валерия, които ние, елементарните потребители, журнальори и гастрономи, сме виждали единствено отдалече, отколе са знак на безконечната обич сред власт и публицистика. От такива “баници на дружбата ” една национално-отговорна публицистика и една национално-отговорна власт постоянно ще имат потребност!
Плод-зеленчук “Ябълката на прокурора ”
Друг знак на журналистическо-вкусовата индустрия са ябълките на Илиана Беновска, които тя подарява на обществени персони, с изключение на в случаите когато замеря някого - отново с ябълки. На гостите в нейното студио тя отдава ябълката си в подарък, а президента Радев го замери със същия фрукт, изразявайки някаква позиция, чийто символизъм не бе обяснен до дъно.
А всичко потегли от “гнилите ябълки ” на някогашния френски дипломат Дьо Кабан - по този начин той назова някои особености на правосъдната ни система, поради които примерно убийци заобикалят дълги години наказателна отговорност. Но това са остарели работи, в този момент е настоящо да се сърдим за освободения предварително Джок Полфрийман. За него се разсърди примерно някогашният Главен прокурор Никола Филчев - внушителна фигура от нашия публичен живот, който също като Беновска има опит в зарзаватчийството.
Преди години, откакто изтече мандата му на Главен прокурор, Никола Филчев бе назначен за дипломат в Казахстан, където бързо се озова в режим на кавги и по този мотив бе издирван безрезултатно от публицисти, с цел да даде някакви сведения.
Като извънреден куриоз се разказваше тогава по какъв начин публицист от Българска телеграфна агенция позвънил на дипломат Филчев и му задал някакъв въпрос, на който Филчев първо дал отговор с ругатня, след това споделил “ТУК Е ПЛОД-ЗЕЛЕНЧУК ”, затворил и спрял да подвига.
Не е зле плод-зеленчукът на Беновска-Филчев да се ситуира наоколо до дипломатическото ни посланичество за Балеарските острови.
Срам лози не пази
Казват, че срамна работа няма, само че като гледа човек публицистиката ни, от време на време се чуди по какъв начин не ги е позор тия хора, но пък несъмнено и за нас приказват по този начин. Всеки с разбиранията си.
Има една именита фраза на Петьо Блъсков - работили с него постоянно го цитират по какъв начин казвал, че “вестниците не са за четене, вестниците са за пласиране! ”.
Това е, несъмнено, здравословна философия, която напълно пасва на профила на продавач на вестници и лотарийни талони в LAPKA.
Ако един продавач-консултант в LAPKA си прави в действителност съзнателно работата, на него от продажби и триене фактически няма да му остане и минута свободно време за четене на каквото и да било.
За Бетина Жотева от Съвет за електронни медии последно чухме, че била в отпуска и не може да вземе отношение по оставката на Светослав Костов от БНР. Колкото и да дирихме мисловно подобаваща позиция за тази гранд-дама на бг-жорналистиката - брейнсторм правихме, на сътрудници се обаждахме, на мозъчния концерн на Цецо се обадихме за консултация - само че по този начин и не измислихме друга подобаваща позиция с изключение на за чистачка.
 
Автор: Сър Гей Бубка, Прас-Прес
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР