Хормон, произвеждан от черния дроб, потиска желанието за консумация на

...
Хормон, произвеждан от черния дроб, потиска желанието за консумация на
Коментари Харесай

Откриха хормон, който потиска желанието за алкохол при примати

Хормон, създаван от черния дроб, потиска желанието за консумация на алкохол при приматите, откри изследване на американски експерти, представено от електронното издание Юрикалърт.

На маймуни вервет, със мощни желания към етанола, е даден аналог на хормона FGF21 и е открито, че използват с 50 % по-малко алкохол.

Изследването е на учени от университета на Айова, се прецизира в обявата.

Хормонът FGF21 потиска желанието за консумация на алкохол посредством смяна на интензивността на характерна група неврони в мозъка. Учените споделят, че е належащо повече време, с цел да се откри въздействието му върху тези неврони по време на консумация на алкохол при животни.

" Нашите резултати демонстрират механизъм за противоположна ендокринна връзка сред черния дроб и мозъка, която евентуално действа, с цел да защищити черния дроб от увреждане ", споделя Кайл Флипо, който е измежду създателите.

Установеният резултат от хормона е опция за бъдещи проучвания, а получените в този момент резултати демонстрират, че аналозите на FGF21 могат да обезпечат евентуална опция за лекуване против разстройство на използването на алкохол и обвързвана диагноза, считат американските експрети.

Изследването е оповестено в изданието " Сел меканизмс ", добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР